С огромно удоволствие пишем тази статия: не само защото е

...
С огромно удоволствие пишем тази статия: не само защото е
Коментари Харесай

Седмица след статията в OFFNews: В Борисовата градина няма нито една кола

С голямо наслаждение пишем тази публикация: освен тъй като е добра вест на фона на нормалните, а и тъй като е образец за съответна реакция на институциите - в тази ситуация Столичната община и КАТ, каквато се надяваме да виждаме все по-често отсега нататък.

Преди седмица публикувахме репортаж (Привечер: В Борисовата градина колите са повече, в сравнение с по Цариградско), в който показахме по какъв начин десетки коли минават или са паркирали по алеите на парка. Кадрите бяха снимани към 20 часа предишния четвъртък, 20 юли.

Точно седмица по-късно, в същия ден и същия час, отидохме да проверим дали има някаква смяна. Промяна е меко казано. В парка няма нито една кола. На входа при Капитолия има патрулка. Втора патрулка стои на алеята сред Колодрума и Маймунарника.

Днес сутринта наш екип още веднъж ревизира обстановката и още веднъж в Борисовата градина нямаше нито една кола, даже и от тези, които имат пропуск.

Борисовата градина беше трансформира в паркинг поради нормативно несъвършенство, съгласно което не беше изцяло ясно кой дава отговор за казуса след приключване на работното време. Тълкуванието на КАТ беше, че дава отговор единствено за спазването на знака откъм бул. " Драган Цанков ", а вътре в парка би трябвало да глобява столичния инспекторат и Центъра за градска подвижност, които обаче не работят вечер.

След публикуването на репортажа ни се оказа, че нещата може да се оправят и по актуалната нормативна уредба, стига да има положително предпочитание на институциите, за което ги поздравяваме.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР