С огромно мнозинство от 534 гласа „за” в петък вечерта

...
С огромно мнозинство от 534 гласа „за” в петък вечерта
Коментари Харесай

Емил Радев: Контролът по прилагането на евродирективите за пране на пари трябва да се засили

С голямо болшинство от 534 гласа „ за” в петък вечерта Европейският парламент одобри резолюция по отношение на всеобхватната политика на Европейски Съюз за противопоставяне на изпирането на пари и финансирането на тероризма. Сред създателите на документа е и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) - непрекъснат докладчик на ЕНП по въпросите на битката с прането на пари.

В рамките на дебатите по време на пленарното съвещание той настоя да се ускори контролът по използването на директивите за пране на пари. Превръщайки част от тях в правилник, Европейската комисия ще уеднакви разпоредбите за всички и ще затвори малките врати в законодателството, които нарушителите употребяват за злоупотреби с финансовата система на Европейски Съюз, посочи Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Така той разяснява показания от Европейска комисия през май проект за противопоставяне на прането на пари и финансирането на тероризма.

„ Нуждаем се от мощна законодателна рамка, с цел да пазим финансовата система на ЕС”, безапелационен бе българският евродепутат. Като наложително изискване за успеваемостта на ограниченията той уточни идентичното приложение на съответната законодателна рамка във всички държави-членки.

По данни на Европейската комисия за към 1% от годишния БВП на Съюза – 160 милиарда евро – е открито присъединяване в подозрителна финансова активност, включително изпиране на пари, обвързвано с корупция, трафик на оръжие и на хора, търговия с опиати, отклоняване от данъчно облагане и измами, финансиране на тероризма или други противозаконни действия.

Емил Радев: Европейски Съюз би трябвало да впрегне капацитета на новите технологии в битката с престъпността и тероризма

В отговор резолюцията на Екологичен потенциал подчертава върху разпоредбите за взаимосвързани и висококачествени регистри на действителните притежатели, за централизирани механизми за платежните и банковите сметки, за контрол, а също и за отбрана на лицата, които рапортуват съмнения за пране на пари и финансиране на тероризма. Във фокуса на проекта за деяние са и консолидираното на новите пазарни браншове, софтуерните нововъведения и измененията в интернационалните стандарти, както и съдействието сред способените органи и звената за финансово разузнаване на държавите-членки.

Анализите на Европол за интервала 2010–2014 година сочат, че 2,2% от прогнозните доходи от незаконна активност са били краткотрайно конфискувани или замразени и едвам 1,1% - иззети на европейско ниво. Това на процедура значи, че вероятно към 98,9% от облагите от незаконна активност остават разполагаем на нарушителите.

„ Настояваме за засилена роля за общото ни полицейско звено Европол и неговия новооснован Европейски център за финансова и икономическа престъпност. В същото време е значимо новосъздадената Европейска прокуратура да стартира да работи допустимо най-скоро и насърчаваме всички държави-членки на Европейски Съюз да се причислят към нея”, разяснява Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014), представен от пресцентъра на ГЕРБ. Според него ефикасното противопоставяне на прането на пари и финансирането на тероризма ще увеличи сигурността и доверието на европейските жители във финансовата система на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР