С огромна тъга даваме тази пресконференция. Не мога повече да

...
С огромна тъга даваме тази пресконференция. Не мога повече да
Коментари Харесай

Радостин Василев: Не мога повече да подкрепям Трифонов. Мафията пробива ИТН -

" С голяма горест даваме тази конференция. Не мога повече да поддържам дейностите на Слави Трифонов и напущам " ИТН ", сподели министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който дружно с група депутати от " ИТН “ дава изключителна конференция.

" Мафията пробива Има Такъв Народ ", обяви Василев.



По-рано през днешния ден стана ясно, че, като по този метод " Продължаваме промяната " съвсем събраха по този начин нужния им кворум. Впоследствие водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов удостовери информацията и упрекна отцепниците от парламентарната му група, че

Василев съобщи, че зад Трифонов стоят подмолни ползи и че бъдещето на България е по-важно от лоялността към партията.

" Мафията проби в ИТН ", разгласи Радостин Василев.

Заради това Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Радостин Василев, Светлин Стоянов, Николай Радулов напущат партията и парламентарната група.

" Има Такъв Народ се самоизчегърта ", съобщи Василев.

По думите му Трифонов е излъгал, че решението за излизане от обединението е било авансово обсъждано с групата на Има Такъв Народ. Той самият е схванал, че ще бъде изтеглен 30 минути преди изказването на Трифонов.

Радостин Василев разгласи, че му е незнайно по какъв начин е станал министър на спорта. По думите му директно преди назначението му Трифонов му споделил, че ще оглави спортното министерство, което му се било " паднало ", само че не го желал. От този миг той не се е срещал с Трифонов.

" За голямо страдание най-вероятно задкулисието проби при нас... ", сподели той и прикани да бъде обществено подложен на детектор на лъжата за това дали му е предлагано нещо в подмяна на напускането на досието.

Министърът прикани на подобен да се подложи и Тошко Йорданов с цел да каже дали пази ползи, свързани с ползи в Министерство на регионалното развитие.

Радостин Василев каза, че Има Такъв Народ пази ползи, свързани с районното министерството. По думите му даже имало смешка, че държавно управление ще има, до момента в който Гроздан Караджов е министър. Според него той е подложен неизвестно по какъв начин в кабинета- на негово място е трябвало да застане Георги Георгиев, индивидът в Има Такъв Народ който се намивал с разкриването на ин хаус поръчки.

Василев сподели още Северна Македония не е същинската тематика за разпада на обединението.

" Г-н Трифонов не желае да е непременно в политиката. Разбира се, че не желае. Той е предприемач ", сбито означи той.

Стана ясно още, че Трифонов е изпращал Тошко Йорданов, с цел да стопира инспекции, стартирани от Радостин Василев. 

Министърът в оставка сподели още, че не е платен и за повторно настоя да бъде подложен на полиграф.

" Всички помнят какво стана с Татяна Дончева, тая скица при нас не минава ", разгласи той.

Василев е безапелационен, че други депутати от Има Такъв Народ ги поддържат, само че всички са подложени на огромен напън. По думите му подобен е имало и към него. Той съобщи, че в партията е имало вътрешен протест против Караджов, тъй като не е разчистил фрагментите на ГЕРБ.

" Това министерство е подарено на мафията ", сподели Радостин Василев. 

Георги Георгиев добави, че е " станало ужасно " откакто е изискал проекторешението за АПИ да мине и през парламентарната комисия за противопоставяне на корупцията. 

Иво Атанасов сподели, че Има Такъв Народ е функционирала " извънредно мъчно " като партия.

" Тя е лидерска партия. На нас това ни беше ясно. Но при учредяването ѝ бе признат правилник, който бе потъпкван от управлението на партията. "

Атанасов сподели, че решил да напусне партията, само че не поради " някаква страст ". Той заяви, че е взел решението още след Нова година. По думите му е решил да остане в Народно събрание, с цел да извърши обещанието, обещано на гласоподавателите. Иво Атанасова сподели, че в 45 и 46-НС групата на Има Такъв Народ била един тим, само че в 47-НС на определените народни представители нищо не се казвало и били държани в незнание.

Той попитал Тошко Йорданов, който му дал отговор с думите: " Слави Трифонов е добър предприемач. "

Атанасов сподели, че всяка връзка с управлението на Има Такъв Народ е прекъсната откакто бе определено държавното управление през декември. След това депутатите се уведомили или от фейсбук, или когато се срещнат с парламентарната група в Народно събрание.

Той дефинира Тошко Йорданов като " пощенски гълъб " на Слави Трифонов , който им съобщавал взетите решения с думите: " Дългият реши това, Дългият сподели това. "

Когато депутатите задавали въпроси им е отговаряно с думите " това не е ваша работа ", както и че " Има Такъв Народ е Слави Трифонов. "

Той съобщи, че съжалява, че не е свикал арбитражно-контролната комисия, с цел да изключи Тошко Йорданов от партията.

Атанасов дефинира обявата на Слави Трифонов като " извънредно позорен ":

" Той съди по себе си. Той съди по хората, за които очевидно работи... Г-н Трифонов, аз в никакъв случай не съм продавал или предавал идея. За мен продаването или предаването на идеята на Има Такъв Народ го направи управлението. "

Депутатът сподели още, че някогашни депутати на Има Такъв Народ работят за Стефан Янев. Той даде и име - Георги Попов, назначен в АПИ.

" За Слави Трифонов мъката е държавното управление, за мен е присъединяване ми в Има Такъв Народ. "

Светлин Стоянов сподели, че решението му да напусне партията е взето през вчерашния ден след изявлението на Слави Трифонов.

" Моята алена линия е Орлин Алексиев. "

Николай Радулов  каза, че решил да напусне парламентарната група поради срещите със симпатизанти, които го попитали дали работата по региони ще е от избори на избори и провалилото се " изчегъртване " на фрагменти, свързани с ГЕРБ. Той добави, че не е платен.

Радулов съобщи, че е покъртен от изявлението на Тошко Йорданов, че няма никакво значение какво мислят депутатите на Има Такъв Народ, че ще гласоподават, както им се каже, както и че " Има Такъв Народ е Слави Трифонов ".

Радулов заяви още, че в политическото управление на партията влезнал водач на Слави Трифонов. По думите му Има Такъв Народ се управлява от мафията, а не от специалистите и експертите.

Деян Петков  заяви, че сътрудниците му не са предатели и не са купени, само че са разочаровани от Има Такъв Народ.

Още отцепници от Има Такъв Народ?

Радостин Василев съобщи, че има още депутати, които в този момент гледат и ще им се вдъхне храброст. Той чака още народни представители от Има Такъв Народ, които ще изоставен групата.

" Никой никого не е подкупвал, никой не е поемал никакви задължения. За първи път хората в Има Такъв Народ взимат независими решения. "

Той съобщи, че Ива Митева е саботирала законодателната самодейност на съдружните сътрудници.

Василев заяви, че е получил покана да остане министър на " Продължаваме промяната " месеци преди разпада на обединението. Петков пък му споделил, че в случай че всички министри на Има Такъв Народ били като него, работата би потръгнала.

Министърът в оставка, че саботажът от страна на Има Такъв Народ почнал след проваления избор на Каримански като гуверньор на Българска народна банка. 

Той сподели още, че по време на съдружните препоръки от Има Такъв Народ пазарели проценти и милиони. Василев и Атанасов допълниха, че от Политическа партия се отнасяли към Има Такъв Народ като с " мафиоти " и " саботьори ". Според тях тези обвинявания не са били безпочвени. По думите им " един-двама " от Има Такъв Народ извършват заповедите на управлението, а останалите са почтени. 

" Това, че пред двама са застанали петима, приемете, че тези пет са най-смели. "  

Депутатите на Има Такъв Народ минали през детектор на лъжата

От изказванията стана ясно, че членове на Има Такъв Народ минавали през проби на таблети. На тези, които станали народни представители, бил изработен и детектор на лъжата.

Какво следва?

Петимата депутати обявиха, че ще поддържат всяко решение, което е в полза на страната. Те споделиха, че ще поддържат и законопроекти на Има Такъв Народ, които са верни.

Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Радостин Василев, Светлин Стоянов, Николай Радулов заявиха, че за първи път са свободни.

Лъжа ли е бележката за Северна Македония?

Депутатите обявиха, че разбрали за бележката, която била написана от Кирил Петов за повдигане на ветото за участието в Европейски Съюз на Северна Македония, от медиите. Въпросният компромат бе изваден от Станислав Балабанов в изявление за bTV ден след разпада на обединението. По думите му тя била написана от премиера във влака за Киев.

Иво Атанасов и Радостин Василев приканиха да не ги питат за такива тематики, защото не били осведомени и за партийните решения.

Атанасов заяви, че групата на Има Такъв Народ схванала за напускането на министрите на Има Такъв Народ от съвещанието на Министерски съвет предходната сряда, когато Радостин Василев пристигнал в Народно събрание.

Радостин Василев е с защита

Радостин Василев заяви, че от няколко дни е с защита. По думите му това се случило поради това, че се трансформирал в водач на диалозите за разединение от Има Такъв Народ.

" В групата ни царува боязън ", съобщи той.

Той е получил закани още преди да стартира да приказва с народни представители от Има Такъв Народ.

В 18:30 се чака ексклузивен брифинг на " Продължаваме промяната ", а в 19:00 ч. на Има Такъв Народ. Очаквайте детайлности! 



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР