С огромна тъга аз и братята ми съобщаваме, че Кърк

...
С огромна тъга аз и братята ми съобщаваме, че Кърк
Коментари Харесай

Почина актьорът Кърк Дъглас

С голяма горест аз и братята ми оповестяваме, че Кърк Дъглас ни напусна през днешния ден на 103 години. "

С това известие артистът и притежател на оскар Майкъл Дъглас разгласи, че татко му - едно от фамозните имена от Златната ера на Холивуд, е умрял.

" За света той беше легенда, артист от златната ера на киното, който доживя до златните си години, един обичащ хората човек, чиято отдаденост на справедливостта и идеите, в които вярваше, станаха стандарт, към който всички да се стремим ", добави Майкъл Дъглас.

Във филмографията на Кърк Дългас има над 90 кино лентата, снимани през 7 десетилетия. " Спартак " и " Викингите " го направиха същинска звезда през 50-те и 60-те години.

Той изигра значима роля и в придвижването против черните описи в Холивуд на артисти, режисьори и сценарийсти, на които бе неразрешено да работят или бяха избягвани от студията поради връзките им с комунистическото придвижване през 50-те години. Дъглас споделяше, че се гордее с това повече от триумфа на всеки собствен филм

Известен с атлетичността си при започване на кариерата, Кърк Дъглас бе изумен от инсулт на 80 години през 1996 година, което го остави с лицева парализа и затруднено говорене. Но две седмици по-късно той взе участие в церемонията за разпределяне на премиите оскар, с цел да получи отличие за повсеместен принос. Дъглас продължи да играе в дребни функции чак до 2008 година

" Чувството ми за комизъм ме избави ", показа той през 2014 година, допълвайки, че е имал пристъпи на мисли за самоубийство. " Първоначално с имислех, че с живота ми е свършено. Но когато си напъхах револвер в устата, си ударих един зъб. Оу! И ми стана смешно. Зъбобол ми попречи да се самоубия? "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР