На 89-годишна възраст е починал изследователят на историята на българската

...
На 89-годишна възраст е починал изследователят на историята на българската
Коментари Харесай

Почина проф. Филип Панайотов

На 89-годишна възраст е умрял откривателят на историята на българската публицистика проф. Филип Панайотов, оповестяват от Съюза на българските публицисти (СБЖ).

" Проф. Филип Панайотов не доживя броени месеци до своята 90-годишнина, която Съюз на българските журналисти и журналистическата колегия се подготвяхме да отбележим уместно за неговите заслуги и за голямото почитание, което изпитваха към своя обичан учител генерации публицисти ", пишат от Съюз на българските журналисти.

Премиера на книга за историята на българската публицистика

Проф. Филип Панайотов е роден през 1933 година Дълги години работи като публицист и учител по история на българската публицистика във Факултета по публицистика и всеобщи връзки (ФЖМК) в Софийския университет, както и в УНСС.

По времето на социализма е бил основен редактор на в. " Пулс ", сп. " Младеж ", създател и основен редактор на в. " АБВ ". Ръководи издателството на СУ няколко години до рухването на комунистическия режим.

Автор на книги, измежду които са " Чучулигите ", " Двубой в ефира ", " Да устоиш на всичко ", " Йосиф Хербст ", " Д-р Кръстю Раковски ", " И мъртвите ще проговорят ", " Истината, в която никой не повярва ", " Вестници и вестникари ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР