С оглед публичност и отчетност, която Прокуратурата на Република България

...
С оглед публичност и отчетност, която Прокуратурата на Република България
Коментари Харесай

Върховна касационна прокуратура е събрала информация за две от лицата в списъка, предоставен от министър-председателя Кирил Петков

С оглед гласност и отчетност, която Прокуратурата на Република България дължи на българското общество, Върховна касационна прокуратура (ВКП) дава следната информация:

Във връзка с водена от ВКП инспекция по реда на член 145 от Закон за съдебната власт по отношение на възложен лист от министър-председателя господин Кирил Петков, сочещ вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент от 19 лица, получените данни от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите във връзка с 2 от лицата, ведно с медийните изявления, са изпратени на способените прокуратури, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

По отношение на лицето А.М., глобено по световния закон „ Магнитски “, е открито, че в Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно произвеждане за укриване и отбягване на данъчни отговорности. С оглед на това материалите от органите на изпълнителната власт, ведно със публикациите, са изпратени по подготвеност в СГП за преценка за присъединение на същите към доказателствената цялост по делото.

Спрямо А.М. Окръжна прокуратура-Благоевград е внесла в Окръжен съд- Благоевград обвинителен акт за непозволено приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

По отношение на второто лице – В.Б., е открито, че е един от глобените български жители по световния закон „ Магнитски “.

Лицето е привлечено в качеството на обвинен по следени досъдебни производства от Специализираната прокуратура (СП), предвид на което материалите от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите, касаещи В.Б., и медийните изявления, са изпратени в СП по подготвеност.

За следващи дейности в хода на водената във ВКП инспекция българската общност ще бъде навреме осведомена.

С цел обективност и осведоменост призоваваме представителите на медиите и българските жители да се осведомяват за дейностите на прокуратурата от достоверни източници с оглед препятстване разпространяването на погрешна или манипулативна информация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР