С оглед на трагичните последици от фашизма, логично е да

...
С оглед на трагичните последици от фашизма, логично е да
Коментари Харесай

Излиза Фашизъм: Предупреждение от Мадлин Олбрайт

С оглед на трагичните последствия от фашизма, разумно е да допуснем, че обществото ни ще отхвърли всеки опит за неговото възобновление. Във „ Фашизъм: Предупреждение “ първата жена, държавен секретар на Съединени американски щати, Мадлин Олбрайт слага под подозрение това съмнение, основавайки се на персоналните си прекарвания като дете в разкъсваната от война Европа и внушителния си професионален опит като посланик. Тя сформира фактологични портрети на модерни водачи като Тръмп, Путин, Ким Чен Ун, Ердоган, които подценяват демократичните институции и спекулират със страховете на личния си народ – тактики, присъщи още на фашистите през 20-те и 30-те година
В книгата си Мадлин Олбрайт написа: " Фашист е някой, който мощно се разпознава с цяла нация или група и твърди, че приказва от нейно име, само че не го е грижа за правата на другите и е подготвен да употребява всевъзможни средства, в това число принуждение, с цел да реализира задачите си. "
Фашизмът през днешния ден съставлява доста по-сериозна опасност за интернационалния мир от когато и да било след края на Втората международна война. Стремежът към народна власт, превзел света след рухването на Берлинската стена, е утихнал. В доста страни икономическите, софтуерните и културните фактори отслабват политическия център и водят до възхода на крайнодесни и крайнолеви обединения.
„ Фашизъм: Предупреждение “ е книга, значима през днешния ден и настояща за всички времена. Написана с мъдрост и паника от човек, който освен е изучавал историята, само че е взел участие в основаването й, тя ни приканва да научим уроците си и да осмислим поуките, с цел да не повторим трагичните неточности от предишното.
Mадлин Олбрайт е шейсет и четвъртият държавен секретар на Съединени американски щати в интервала 1997–2001 година Бележитата ѝ кариера включва и постове в Капитолия, в Съвета за национална сигурност и като непрекъснат представител на Съединени американски щати към Организация на обединените нации. Тя живее в Джорджтаун, окръг Колумбия, и Вирджиния.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР