С официално събитие, в присъствието на кмета на София –

...
С официално събитие, в присъствието на кмета на София –
Коментари Харесай

Азия идва на `Моста на влюбените`

С публично събитие, в наличието на кмета на София – госпожа Йорданка Фандъкова и ръководителите на дипломатическите задачи на участващите във фотоизложбата азиатски страни, ще се открие изложбата „ Магията на Изтока “ на 13-ти май, от 15 ч. на „ Моста на влюбените “, НДК.

17 страни показват културата, бита и природата си с неповторими фотографии, правени в разнообразни региони на екзотична Азия: Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Китай, Монголия, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Фотографиите ще бъдат разполагаем за свободно разглеждане от столичани и посетители на града на „ Моста на влюбените “ до 26-ти май. Изложбата е част от предварителните събития във връзка идния Фестивал на азиатската просвета, който ще се организира за трети следващ път на сцена „ Лятната сцена “ и прилежащите ѝ алеи в Борисовата градина на 15-ти юни, от 10 ч. до 20 ч.

Превърналият се към този момент в обичаен празник на културите от азиатския континент и тази година ще предложи на посетителите си повече от богата и разнообразна стратегия: голям брой театрални танцово-музикални и театрални осъществявания, бойни изкуства, дефилета, обичайни ритуални осъществявания, кулинарни оферти, ателиета за дребни и огромни по танци, йога, настолни игри и ръкоделия, сувенирни кътове и кътове за отдих и отмора.

Освен представянето по запаметяващ се метод на мноогообразната азиатска просвета, събитието се афишира за повторно в интерес на благородна идея на фондация „ За Нашите Деца “ – тази година - сигурна фамилна среда за всички деца и поддръжка на родителите още от първия момент. Средствата от събитието организацията ще влага в поддръжка на уязвими фамилии в риск от разлъка и ще избави от занемаряване най-малко 15 деца в ранна възраст.

Фестивалът е с вход свободен, само че предизвиква посетителите да вземат участие в благотворителната лотария като закупят билетче, с което оказват помощ за това по-малко деца да бъдат изоставени от своите родители и да прекарат първите години от своя живот в самотност и изолираност, надалеч от пълноценна грижа и любов. Посетителите, закупили билети, ще имат опцията да завоюват премия от многочислените партньори-дарители на фестивала, измежду които и най-голямата премия – двупосочен билет за двама до азиатска страна по желание, възложен от дългогодишния сътрудник на събитието – Turkish Airlines.

Събитието се реализира и тази година в партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община.

Фестивалът на азиатската просвета в София се организира за първи път в България през 2017 година, с помощта на взаимното съдействие сред дванайсет азиатски посолства и почетни консулства, както и с помощта на общителната поддръжка на Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма и Столична община на Република България. Фестивалът има своето сполучливо второ издание през 2018 година под името „ Цветовете на традициите “, когато събира 16 453 лева в поддръжка на деца в приемни фамилии. Предстоящото трето издание „ Магията на изтока “ (15.06.2019 г.) има за цел още веднъж да сплоти дипломатическата общественост в България, да служи като мост сред култури, да основава среда на партньорство, другарство и спомагателство.

Фондация “За Нашите Деца ” е българска неправителствена организация, която от 1992 година поддържа уязвимите български деца и техните фамилии. Наше поверие е, че животът в семейство е основен фактор за развиването на всяко дете изключително в ранна възраст, тъй като единствено в сигурна фамилна среда, с топлота и любов, то може да развие цялостния си капацитет. Отдадени на тази идея, към този момент 27 години ние развиваме механизми и образоваме експерти, които да поддържат родителите прочувствено и психически още в първите моменти, когато най-силно се нуждаят от това, тъй че да не изоставят своето дете. Управляваме и развиваме услуги и стратегии, фокусирани върху предварителна защита на изоставянето и поддръжка на родните фамилии. Водещи правила в нашата работа са навременната поддръжка и ранната намеса – основи за развиването на всяко дете. От основаването си фондация „ За Нашите Деца “ е подкрепила повече от 12 800 деца и фамилии, като единствено за миналата година те са 1600. През 2018 година екипът на организацията е предотвратил изоставянето на 298 деца в ранна възраст.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР