С официална церемония “Първа копка инж. Венцислав Гърменов (кмет на

...
С официална церемония “Първа копка инж. Венцислав Гърменов (кмет на
Коментари Харесай

Община Разлог започна изграждането на спортно игрище за мини футбол към Основно училище „Неофит Рилски“ - Горно Драглище.

С публична гала “Първа копка ” инж. Венцислав Гърменов (кмет на община Разлог), инж. Георги Пандев (кмет на село Горно Драглище) и Сашо Александров (директор на ОУ “Неофит Рилски ”) дадоха начало на дейностите по създаване и съоръжение на дългочаканото спортно игрище за мини футбол, в двора на учебното заведение в Горно Драглище.

По време на церемонията инж. Венцислав Гърменов показа плановите действия по създаване на оборудването, с предопределение за групови спортни занимания, употребено от деца, младежи и хора в дейна трудова възраст, в това число от представители на уязвими и малцинствени групи, пред преподаватели от учебното заведение, възпитаници, поданици и посетители на селото.

Новото игрище ще бъде с размери 22х39,3м, с прилежащо подготвително поле. Допълнителна повърхност е планувана към игралното поле – зона за сигурност и връзка. Спортната площадка ще бъде обезопасена с 6-метрова ажурна ограда, а входът на игрището ще се реализира с пряк достъп до терена без денивелация, с което ще се обезпечи налична среда в това число за хора с увреждания. Настилката на игрището е планувана да е от изкуствена трева с височина 40 мм, която разрешава практикуването на футбол. Прилежащата към терена ограда ще се построи от мека мрежа, закрепена от железни пилони с височина 6 метра. Осветлението ще се обезпечава чрез LED прожектори, ситуирани по двете дължини на игрището, на височина 8 метра.

Обръщение към всички присъстващи, в това число и към зам.-кметовете на община Разлог госпожа Гергана Фарфарова и господин Иван Гюров, кметове по обитаеми места, представители на Общинска администрация Разлог и МИГ-Разлог, направи и инж. Пандев, който акцентира значимостта от пускане на дейностите за създаване на игрище за футбол в учебния двор.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР