С официална церемония днес в Смолян беше изпратен 35-ят български

...
С официална церемония днес в Смолян беше изпратен 35-ят български
Коментари Харесай

Кр. Каракачанов: При повишаването на заплатите целият сектор Сигурност трябва да върви в комплект

С публична гала през днешния ден в Смолян беше изпратен 35-ят български кондингент, който ще взе участие в задача на НАТО в Афганистан.
Пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява, че и тази година ще има нарастване на заплатите в бранш сигурност:
Смятам обаче за правилно целият бранш " Сигурност " - войска, полиция, служби за сигурност, да вървят в комплект. Не считам, че е вярно да се отпускат пари единствено там, където някой подвига звук или прави митинги. Армията по закон няма право на стачки и митинги, само че това не значи, че има по-малко потребност от полицията. Аз в никакъв случай не съм се стремил да деля войска и полиция и когато се приказва за възнагражденията в бранш " Сигурност ", би трябвало всички да вървят комплект. Да има равнопоставеност, с цел да има идентична мотивация на всички.
Министър Каракачанов продължава да упорства за въвеждане на казармата. Получил е увещание от премиера и Народното събрание, че ще бъде подкрепена първата стъпка за въвеждане на доброволна работа:
Постоянно приказваме за рисковете в света, в който живеем -  те не стават по-малко, за жалост стават повече и за още по-голямо страдание рисковете се доближават от ден на ден към границите на България. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР