С обявяването на независимостта и на Третото българско царство се

...
С обявяването на независимостта и на Третото българско царство се
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Най-голямото българско постижение е, че сме в НАТО, което гарантира нашата независимост

" С оповестяването на независимостта и на Третото българско царство се възвръща нещо, прекратено принудително в края на 14 век - независимостта на българската страна и царското достолепие. Защото цар, съгласно всички понятия, значи император ", сподели историкът и археолог проф. Николай Овчаров.

Той акцентира, че тази огромна дата - 22 септември, има своето извънредно място в новата българска история. По думите му е мъчно да се прави паралел сред тогавашните и днешните политици.

" Важното е политиците да схванат оня апел, който сме получили 1908 година - за единство пред общата заплаха - оповестяването на независимостта не е бил толкоз обикновен развой, най-трудният е след Съединението на България ", акцентира проф. Овчаров пред Bulgaria ON AIR.

Според него в Европа сме привикнали нещата да бъдат лесни, да няма война доста десетилетия.

" Видяхме какво се случва в Украйна, на всички ни е ясно, че войната не е избегната вечно. Човечеството без войни не може да живее, значимо е обновяването на българската войска. Най-голямото българско достижение е, че сме в НАТО, което подсигурява нашата самостоятелност ", уверен е проф. Овчаров.

Той насочи апел към българските политици: " Да се държат крепко в този съюз, без с цел да губим своето лице пред останалите, да не се натягаме чак толкоз доста ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР