С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд

...
С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд
Коментари Харесай

24-годишен на съд за противозаконно отнемане на товарен автомобил

С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд е предаден 24- годишният Тошко Д. за незаконно лишаване на непознато транспортно средство от владението на различен човек без негово единодушие с желанието да го употребява – закононарушение по член 346, алинея 2 от Наказателен кодекс. На товарния автомобил „ Мерцедес “ подсъдимият е предизвикал повреди на стойност близо 3500 лв..

Противозаконното лишаване на товарния автомобил станало на 22 декември 2017 година в село Старо Оряхово. Шофьорът правил разнос на хранителни артикули със служебния автомобил.

Спрял пред магазин в селото, като оставил колата с работещ мотор.

По същото време наоколо се намирал подсъдимият, който се чудел с какво да се прибере до дома си в друго варненско село. Тошко Д. се качил в товарния „ Мерцедес “ и потеглил с него. Липсата на служебния автомобил била открита от водача, който падал сигнал в полицията.

Полицейски чиновници засекли транспортното средство, подали звуков и светлинен сигнал на мъжа, който го управлявал, само че той не се подчинил. На ул. „ Девня “ във Варна Тошко Д. изгубил надзор върху автомобила и колата паднала на едната си страна. 24-годишният мъж бил арестуван и отведен в полицията. Щетите по товарния автомобил и досега не са възобновени от подсъдимия. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен от съда, Тошко Д. може да получи наказване отнемане от независимост от 1 до 10 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР