С общо 24 медала, нов рекорд и невероятен успех за

...
С общо 24 медала, нов рекорд и невероятен успех за
Коментари Харесай

България за първи път с европейски шампион при мъжете в таекуондо

С общо 24 медала, нов връх и необикновен триумф за България приключи Мултиевропейското състезание по таекуондо, което се организира в Пловдив. В последния ден нови седем медала прибавиха родните състезатели в категориите юноши и девойки, мъже и дами. След като в събота олимпийското ни таекуондо би личния си връх, през вчерашния ден дефинитивно затвърди позициите си на водеща таекуондо мощ.

В последния ден от конкуренцията феновете в зала " Колодрума`` съумяха да се наслaдят на неповторимата българска игра и триумфи. За да поддържат състезателите ни на трибуните беше най-голямата нежна горделивост на България - " Диамантените девойки ". Ансамбълът ни по художествена гимнастика насърчаваше таекуондистите ни през целия ден на надпреварата.

Калоян Бинев позлати България в кат мъже до 63 кг, след 5 победни срещи и необикновен край. По пътя към златото, след първа служебна победа, Кало мина през представители на Македония и Турция в първите си 2 борби. На полуфинала, Бинев срещна конкурент от Русия, който макар мощната си поръчка не съумя да надделее над нашето момче. Финалът на Калоян против представителя на Германия изправи цялата зала на крайници. Въпреки догонването на двамата в точките през целия мач, 10 секунди преди края, немският национал водеше в резултата. Това подтиква Калоян и във финалните секунди, с превъзходство от 2 точки и резултат 11:9, Кало завоюва единственото злато за България в категория мъже и дами.

Сребърните медали пристигнаха от Емилия Тасева от Търговска колегия " Форс " в кат. девойки до 55кг., Мари Илиева до 59 кг. от Търговска колегия " Таекуондо Фитнес " също още веднъж при девойки, и от бронзовия медалист от Световното в Египет 2017 - Кристиян Златев в кат + 78кг от клуб Сунг Ри - Ботевград.

Медалистът ни от международното състезание за мъже, Владимир Далаклиев се впусна в борби, макар тежката контузия на коляното, която му бе нанесена на сериите -Гран При в Рим. Влади победи в две следващи срещи и откакто завоюва бронзов орден за България, контузията на крайници му наложи да спре игра. Освен Влади с бронзови медали за страната ни взеха Мариела Иванова в кат -68 кг. от клуб Кондор 2000 и Никол Чорбанова в кат. дами - 58 кг от клуб Таекуондо Фитнес.

Мултиевропейските игри са първото по рода си Европейско състезание, което е отворен шампионат и право на присъединяване имат състезатели от целия свят. Това прави родните медали извънредно скъпи и стойностни, защото с изключение на европейска купа, състезателите ни имат мотив да се гордеят и с огромната конкуренция от целия свят, която преодоляват.

 17 медала и нов връх на мултиевропейското по таекуондо
17 медала и нов връх на мултиевропейското по таекуондо

Джорджев с ново злато в сбирката си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР