С обещания, че исканите от майките на деца с увреждания

...
С обещания, че исканите от майките на деца с увреждания
Коментари Харесай

Част от майките са недоволни от срещата с премиера

С обещания, че желаните от майките на деца с увреждания законови промени ще се запазят и след второ четене на бюджета завърши през вчерашния ден вечерта изключителната среща на премиера Бойко Борисов с представители на протестиращите.
Днес обаче стана ясно, че измежду родителите има и недоволни от метода, по който са протекли диалозите.

В студиото на „ Тази сутрин” Вера Иванова уточни, че до срещата се е стигнало след отворено писмо до премиера, в което се упрекват ръководещите в некадърност да стартират промяната за хората с увреждания. Повод е бил скандал в обществената комисия, където при бюджетните разисквания на второ четене специалисти от Министерството на финансите са прокарали текстове, които на процедура резервират настоящето състояние – асистентите да са обвързани с наличните пари, а не се самостоятелните потребности.

След изпращането на отвореното писмо отначало почнала работата в парламентарната комисия. „ Г-жа Манолова не беше в София, само че с есемеси диктуваше текстовете”, уточни Иванова.

По думите й на срещата с премиера са били всички майки от палатковия лагер. Не е такова мнението на друга от активистките на самодейността „ Системата ни убива” – Весела Одажиева.

„ На тази среща, която беше загадка, и на която участваха майки, които не бяха въобще влизали в работните групи по двата закона”, уточни тя.

Иванова отхвърли и на собствен ред съобщи, че Одажиева се е отдръпнала още след първите митинги през 2015-2016 година, като се е върнала едвам преди два месеца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР