С новите влакове пътуваме по-бързо, отколкото с автомобил. През 2019

...
С новите влакове пътуваме по-бързо, отколкото с автомобил. През 2019
Коментари Харесай

С новите влакове пътуваме по-бързо, отколкото с автомобил


С новите влакове пътуваме по-бързо, в сравнение с с автомобил. През 2019 година Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ стартира създаване и възобновяване на жп трасето Пловдив – Бургас.

Стойността на плана е 675 млн. лв., а задачата е обезпечаване на подобаващи условия за придвижване на влаковете с висока скорост, както и
сигурност за преминаващите жп прелезите.
Целта е, следвайки европейската процедура, пътуването с трен да стане най-бързият, удобен и безвреден метод за напредване в страната, заяви БТВ.

„ В по-голямата част от сектора Пловдив – Бургас, скоростта ще бъде 160 км/час. Средната скорост ще бъде над 145 км/ч като пътуването от Пловдив до Бургас ще бъде по-бързо в сравнение с по автомагистралите с авто превоз.

Очакваме да се случат и доставките на новите

мотриси, вагони и локомотиви, които да могат да реализират тази по-висока скорост “, разяснява инж. Иван Бакалски, началник на план „ Пловдив-Бургас “.

По-високата скорост изисква и по-висока мощ, по тази причина се постанова и модернизиране на тяговите подстанции, които обезпечават нужната електрическа енергия за придвижването на влаковете.

Около 30 млн. лв. са планувани и за модернизиране на българските жп гари. В Карнобат, Подуяне и Казичене те към този момент са реновирани,

продължава работата по гари Стара Загора, Чирпан и Искър.

„ Придобиха европейски тип. Ползите за хората са реализиране на интегритет с градската среда, опция за удобно изчакване на влакове, опция за магазини и детски кътове. Обществени места за лица с понижена пъргавина и реализиране на енергийна успеваемост за гаровите комплекси. Инсталиране на слънчеви панели, което ще способства за понижаване на енергийните разноски “, разяснява Мария Генова, зам.-генерален шеф.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР