С нови две срещи продължава 13-ия кръг от Първа лига

...
С нови две срещи продължава 13-ия кръг от Първа лига
Коментари Харесай

Тежко изпитание очаква Левски, Ботев Пд вече не се страхува от Герена

С нови две срещи продължава 13-ия кръг от Първа лига през днешния ден. Славия приема Септември от 17:30 часа, а от 20:00 Левски и Ботев Пд излизат на " Герена " в мач №145 посред им.

Сектор А на ст. " Георги Аспарухов " ще остане празен поради наказване на " сините " от мача с ЦСКА. Ръководството предизвести последователите да се въздържат от хулигански, расистки и ксенофобски прояви. От клуба подсетиха, че потреблението на пиротехнически средства, като се изключи че е рисково за живота здравето на последователите, ще донесе още наказания. Треньорът Станимир Стоилов пък разгласи, че е почтено поради 1-2 последователи да страдат 20 хиляди. " Левски е мощен, когато е с почитателите си и играе футбол. Надявам се повече да няма борби и такива случаи. Ако нашите последователи не са дразнени, не основават проблеми – на нашия стадион и в провинцията. Един-два случая постоянно може да има. Нямаме никакви терзания. Аз знам, че нашите последователи желаят да гледат Левски. Естествено някой път са малко по-емоционални, но то пък без димките ще сме като на спектакъл. Футболът не е спектакъл, тъй че аз също разбирам по-пламенните почитатели. Затова нашите почитатели са по-различни. Някой път се получават неща, които не би трябвало да се случват. От както съм аз, съвсем нямаме случай, в който да имаме забележки “, продължи той.

Разликата сред играчите на Станимир Стоилов и краткотрайния водач – ЦСКА 1948, се равнява на пет точки. Но също по този начин „ сините “ са с три мача пасив. Един от отличителните белези в представянето на Левски е играта на отбранителните играчи. От старта на акцията бранителите на отбора от " Герена " позволиха едвам четири попадения. Това е най-хубавия резултат в лигата.

”Канарчетата ” влизат в срещата след скъпа и сладка победа над Славия с 1:0. Двубоят се организира на Футболен комплекс “Ботев 1912 ”, като “жълто-черните ” играха над половин мач с човек по-малко, само че все пак солидното показване на целия тим и попадение на Елвис Ману способстваха за успеха.

Домакините от София пък победиха тима на Берое Стара Загора с минималното 1:0.

В исторически проект, “канарчетата ” имат 73 изиграни мача на стадион “Георги Аспарухов ”, като статистиката е в интерес на “сините ”.

Незабравим за гостите обаче ще остане мачът, игран 2021 г, когато Ботев се наложи над Левски с 2:1 посред София. Емануел Току се трансформира в воин за “канарчетата ”, отбелязвайки 2 попадения, като с тяхна помощ бе прекратена кошмарната серия от над 30 години без триумф над " сините " на стадион " Георги Аспарухов ”.

В дуела сред Славия и Септември всичко, с изключение на победа на " белите " ще е изненада.

Пълна стратегия за 13-ия кръг в Първа лига:

Петък, 7 октомври:

Хебър – Локомотив София 3:2

Пирин – Берое 0:0

Събота, 8 октомври:

17:30, Славия – Септември

20:00, Левски – Ботев Пд

Неделя, 9 октомври:

17:45, Ботев Враца – Арда

20:15, ЦСКА 1948 – Черно море

Понеделник, 10 октомври:

16:00, Спартак Варна – Локомотив Пд

19:00, Лудогорец – ЦСКА. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР