С нови 385 специализирани автомобила за пожарогасителна и оперативна дейност

...
С нови 385 специализирани автомобила за пожарогасителна и оперативна дейност
Коментари Харесай

С нови 385 пожарни автомобила ще се гасят горските пожари

С нови 385 профилирани автомобила за пожарогасителна и оперативна активност - лек, междинен и тежък клас ще разполага Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи, с цел да се оправя с горските пожари. 

Това ще бъде реалност с помощта на извоюван от тях план по Оперативна стратегия " Околна среда " 2021-2027 година към Министерството на околната среда и водите. 

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на малко над 169 млн. лева А договорът сред екоминистъра Юлиян Попов и вътрешния Калин Стоянов бе подписан на гала във ведомството на Попов през днешния ден. 

Партньори на дирекцията за пожари ще бъдат и Академията на Министерство на вътрешните работи.

Целите на плана е да се усъвършенства потенциала за предварителна защита на горски пожари и реагиране при положение на пожари, посредством обезпечаване на профилирана техника и съоръжение, както и посредством основаване на методологическа рамка за подготовка на популацията за реагиране при горски пожар. 

Освен профилираните 385 автомобила, ще бъдат доставени и 67 мобилни системи за гасене на пожари, 6000 броя персонални защитни средства и в допълнение съоръжение, ще бъдат готови 26 860 души от цялата страна по какъв начин да реагират при пожар след прекосяване на образование и др. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР