С новата автоматизирана билетна система във Варна пътуваме по-изгодно, напомнят

...
С новата автоматизирана билетна система във Варна пътуваме по-изгодно, напомнят
Коментари Харесай

Скоро ще купуваме билет за градския транспорт във Варна и чрез мобилния си телефон

 С новата автоматизирана билетна система във Варна пътуваме по-изгодно, припомнят от Община Варна. 

Една от измененията в публичния превоз от началото на новата година е, че при закупуване на предплатена електронна карта (пластика), за 10 лева получавате бонус 1 лева Също по този начин има целодневен билет, който важи от момента на закупуване до среднощ същия ден. Цената на целодневния билет е 4,00 лева

Всички машини за продажба на билети, които са инсталирани по спирките на града, са заредени с електронни карти. Картата се получава гратис от машината и може да се презарежда при привършване на заложената сума. Към сегашния миг картите могат да се зареждат за 10 лева.+
бонус 1 лева Банкнотите би трябвало да са от 5 лева или 10 лева и да не са прегънати.

След като се качи в транспортното средство, всеки собственик на заредена електронна карта, би трябвало да избере електронен билет от екрана на валидатора – за 1 лева.; 1,50 лева.; 1,80 лева.; целодневен - 4 лева, след което да валидира картата си на валидатора.

Важно е да се знае, че електронната карта не се слага в отвора на валидатора, а откакто се избере електронен билет от екрана на валидатора, картата единствено се приближава до валидатора.

Успоредно с това остава опцията за пътешестване с еднократни хартиени билети. Те могат да бъдат закупени от машините по спирките, както и от машините в самите транспортни средства. При потребление на билетната система, в случай че зародят въпроси, жителите могат да звънят на телефон 0800 40 280 , който дава връзка с дежурния чиновник по " Информация на пътуването “ в Оперативна програма " ТАСРУД “.

Там се записва подадения сигнал, прави се инспекция и се връща противоположна информация до жителя.

Напомням, че на машините има залепени указания за метода на пазаруване на билет или карта.

За още по-голямо улеснение на потребителите, в най-скоро време от автоматизираната билетна система ще се закупуват и електронни билети за време посредством мобилните телефони. Заплащането ще се прави посредством таксуване от мобилен оператор или чрез български и интернационалните банкови карти.

Предимствата ще бъдат следните: Улесняване на процеса по закупуване и потребление на транспортните документи; Модернизация и възстановяване на методите за плащане; Предоставяне на опция на жителите за потребление на мобилни устройства за предпазване на закупени транспортни документи; Съкращаване на времето за обслужване на жителите при продажба на транспортни документи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР