С нова полицейска приемна община Карлово и Областната дирекция на

...
С нова полицейска приемна община Карлово и Областната дирекция на
Коментари Харесай

С нова полицейска приемна ще борят циганската престъпност в Карловско СНИМКИ

С нова полицейска приемна община Карлово и Областната дирекция на полицията ще борят циганските нападения, побоища и постоянно ескалиращи екшъни и кавги. Придобивката беше публично открита през днешния ден в село Розино, където е концентрирано най-голямото население от ромския етнос в района.

В непосредственост има и други села, в които живеят стотици роми. Лентата прерязаха шефът на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов.



И дамата показаха убеденост, че с непрекъснатото наличие на ченгетата на в района престъпността ще намалее.



Местният началник на полицията-инспектор Сълко Литов изясни пред БЛИЦ, че в приемната ще работят през седмицата 6 служители на реда, които ще са разполагаем на жителите за тъжби, сигнали и нарушавания.



През почивните дни ще има непрекъснато обезпечен патрул в селата от Розино до град Сопот. БЛИЦ напомня, че проблемите в Розино са от дълго време.



Преди няколко години роми от семейството Сребреви убиха свиреп карловския предприемач Георги Рогачев на личната му бензиностанция. Сега двама от Сребревите са в пандиза, само че в селото не секват кървищата. Многократно въпросният жанр атакува и бие противникова фамилия-Скендеровите.

В селото се постанова наличие на специфични полицейски сили и на служителите на реда от районно управление (на МВР) Карлово. Местните хора се надяват, че с откриването на приемната и непрекъснатото наличие на униформени циганските екшъни ще секнат.

Кметът на Карлово съобщи, че не се е отказал от упоритостите си да продължи да беседва с отрасловия министър Марин Младенов за разкриване на полицейски сектор в Розино.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР