С нов дизайн се сдоби Пешеходният мост над Марица, който

...
С нов дизайн се сдоби Пешеходният мост над Марица, който
Коментари Харесай

Пешеходният мост в Пловдив с нов дизайн СНИМКИ

С нов дизайн се снабди Пешеходният мост над Марица, който преди време, откакто го трансфораха в търговски център, беше кръстен „ влакче “.

Колоните, на които е издигнато оборудването, са украсени от графити. Пешеходците се чудят по какъв начин създателите на това създание са стигнали по водата, с цел да изрисуват надписите. За разлика от фасадите на постройките, които постоянно се почистват от общинското дружество, надали има някой, който ще се наеме да заличава „ украсата “ на моста.



По-големият проблем е, че реката от ден на ден прилича джунгла и тук-там наподобява като бързей, който едвам се провира сред порасналите дървета и шубраци. Точно затова – че не могат с резачките да стигнат до гората, бригадите в „ Градини и паркове “ не са изсекли до момента буйната растителност. Твърдят, че с гумена лодка, с която разполагат, няма по какъв начин да извършат сечта.



В община Пловдив търсят разновидности за финансиране на генералното разчистване на Марица. Единият е да се провиснал пари от Междуведомствената комисия за предварителна защита на повреди и бедствия, другият е общината да кандидатства с план по оперативни стратегии. До този миг удостоверение няма, макар риска от наводнения. Над 6 – 7 млн. лв. са нужни за разчистването на джунглата.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР