С невиждан скандал ще се запомни церемонията Спортист на годината

...
С невиждан скандал ще се запомни церемонията Спортист на годината
Коментари Харесай

Невиждан скандал на „Спортист на годината на Варна”: Бащата на щангистите Христови отказа наградата

С невъобразим скандал ще се запомни церемонията „ Спортист на годината ” на Варна, която се организира в зала „ Конгресна ” на Двореца на културата и спорта във Варна довечера.

За първи път в историята на допитването състезател отхвърли да получи премията си. Това направи бащата на щангистите Христо Христов и Стефан Христов – Димитър Димитров, който присъстваше в залата, само че демонстративно отхвърли да излезе на сцената, с цел да получи наградите на синовете си. Стефчо и Христо нямаха опция да дойдат, тъй като първият е на международно в Израел, а брат му се приготвя в София за шампионат в Катар, който е значим за продобиване на квота за Олимпиадата в Токио през 2020 година.

Както е известно, Христо стана европейски първенец за юноши, а Стефан – международен, за кадети. Незнайно за какво обаче нито един от двамата не стана Спортист №1, а вместо тях премията взе Атанас Скатов.



Как се дали своят вот обаче спортните публицисти на Варна, това никой няма да разбере, той като вотовете им за поредна година не бяха оповестени.

Прецедент, и абсурд е, че за първи път в България за състезател №1 е разгласен човек, чийто спорт няма спортен темперамент, а първенци на света и Стария континент от олимпийски спорт са подценени.

Потърсен за коментара, бащата на щангистите на Стефчо и Христо Христови – Димитър Димитров, съобщи: „ Аз не излязох на сцената, тъй като това не е нашата премия. Искам също да кажа на шефа на дирекция „ Спорт ” на Община Варна господин Кристиан Димитров, да не приближава моите сиинове и да не ги повече кани ни на церемонии, на които да бъдат унижавани. ”

Рзабра се още, че министърът на спорта Красен Кралев е отказал да участва на тържеството, макар че преди този момент е удостоверил присътвието си, откакто е схванал по какъв неприличен и неприемлив метод е избран спечелилият.

В зала „ Конгресна ” пък ръководителите, треньорите и състезателите на клубовете оповестиха, че ще изискат публично от кмета на Варна Иван Портних да освободи от поста Кристиан Димитров поради грозното опорочаване на анкетата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
  • Източник: petel.bg

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР