С невероятен Коледен спектакъл самодейците от Образцово Народно Читалище Св.

...
С невероятен Коледен спектакъл самодейците от Образцово Народно Читалище Св.
Коментари Харесай

Коледа дойде първо в читалището

С необикновен Коледен театър самодейците от Образцово Народно Читалище „ Св. Св. Кирил и Методий- 1905 ” зарадваха присъстващите в препълнената зала на читалището на 18 декември от 18:30 часа.

Кметът доктор Костадин Коев поздрави всички, като сподели: „ В навечерието на Рождество Христово и настъпващата Нова 2019 година, когато е време за равносметка, добротворство и нови очаквания, децата са тези, които ни дават силата да имаме вяра, че светът ще стане по-добър, а хората по-щастливи и спокойни. Нека с благосклонност, здрав разсъдък и общи старания да създадем живота в нашата община още по-добър! Нека Новата 2019 година ни донесе, на първо място – здраве! Нека бъде една сполучлива година на нови стремежи и сбъднати очаквания! ”

Официални посетители на събитието бяха зам.-кметът на община Велинград Атанас Палигоров, началникът на отдел „ Хуманитарни и обществени действия ” Марияна Зинкова и ст. специалист Илияна Гешева.

За празничното въодушевление се погрижиха Детски фолклорен отбор „ Чепинче ” с началник Аделина Пещерска и Ели Саздова и Представителен състав за национални песни и танци „ Чепино ”. Те сервираха на феновете прелестна плетеница от национални ритми и съвременно изкуство.

За следващ път културните институции и читалищата в община Велинград потвърдиха, че постоянно са били средища и пазители на българските обичаи, където младежите могат да се развиват и да ги пазят.

Голямо българско хоро се изви, освен на сцената, а и в цялата зала, с присъединяване и на актьори и аудитория.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР