С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът

...
С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът
Коментари Харесай

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно правосъдно решение в Обединеното кралство беше отритнат искът на Крейг Райт за прекъсване на активността на Биткойн и Биткойн Кеш.

Райт твърди, че неговата версия на Биткойн, известна като BSV , е истинската форма на блокчейна и че включването на белия лист на Биткойн в блок 230,009 на Биткойн и Биткойн Кеш е нарушило авторското му право.

Съдия Джеймс Мелър обаче означи, че напъните на Райт да приложи авторското право към файловия формат на Биткойн като литературно произведение не са използвани в този случай.

Мелър съобщи, че самото осъществяване на възел (нод) на Биткойн не дава отговор на условията на закона за авторското право за фиксиране или идентифицируемост.

В резултат на това Райт е инструктиран да отстрани препратките към нарушение на авторското право в исковете си и му е отказано позволение да апелира решението.



В предишното Райт няколко пъти е заявявал, че той е същинският основател на Биткойн Сатоши Накамото.

Настоящото дело е настрана от другото, в което Райт има намерение да съди разработчиците на Биткойн за сумата от 111,000 BTC, която сега се равнява на почти $2.5 милиарда. Във вчерашното решение не се загатва никаква парична сума.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР