С най-висок рейтинг сред политиците остава президентът Румен Радев -

...
С най-висок рейтинг сред политиците остава президентът Румен Радев -
Коментари Харесай

Румен Радев и Мая Манолова будят най-голямо доверие у гражданите

С най-голям рейтинг измежду политиците остава президентът Румен Радев - 61,3% доверие и 31,2% - съмнение. Той е следван от омбудсмана Мая Манолова, в която доверието е 58,2 на 100, а недоверието е 30,9 на 100. Това сочат данните на Центъра за разбори и маркетинг на политическите настройки след края на европредседателството.

На трето място е кметът на столицата - Йорданка Фандъкова. Доверието в нея е 42,5% а недоверието е 40,3%.

Четвърти е министър председателят Бойко Борисов, доверието в който е 41,6 %, а недоверието - 51,8 на 100. На пета позиция е вицепрезидентът Илияна Йотова с доверие от 40,9 на 100 и съмнение - 48,1 на 100.

Веднага след първата петица е подложен и шоуменът Слави Трифонов, който е включен в рейтинга поради непрекъснатите информации, че ще се включи в политиката. В него имат доверие 38% от интервюираните, а недоверието към него е 48,8 на 100.

В дъното на рейтинговата канара са сложени представителите на "Старата десница " - Христо Иванов, Румен Христов, Божидар Лукарски и Атанас Атанасов.

Традиционно най-голямо съмнение събира водачът на Движение за права и свободи. Мустафа Карадайъ има съмнение от 75,2%, а доверието в него е 12,3 на 100. На втора позиция в негативната ранглиста е водачът на "Атака " Волен Сидеровс съмнение от 72,9 на 100. На трета позиция още веднъж е представител на Обединените патриоти - вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов, който е с съмнение от 69%, при доверие 15,5 на 100.

Няма съществени промени при политическите настройки сред юли и февруари, когато е било предходното проучване. Води ГЕРБ, следван от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Има лек спад от към два % при ГЕРБ и Българска социалистическа партия, нодистанцията сред двете обединения се резервира към четири %. Движение за права и свободи качва съществено резултата си от 5,1% на 8,2 на 100, което се възприема като връщане на хората, които са били отклонени към партията на Лютви Местан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР