С най-дългото хоро в Кърджали днес бе открит фестивалът „Бъдеще

...
С най-дългото хоро в Кърджали днес бе открит фестивалът „Бъдеще
Коментари Харесай

Шефката на НС и туристическата министърка уважиха голям фестивал в Кърджали

С най-дългото хоро в Кърджали през днешния ден бе открит фестивалът „ Бъдеще с обичаи 2018 ". То мина по близо двукилометровото трасе на новия мост в града и беше водено от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, развяла българския трикольор. Хорото бе предвождано от фолклорния оркестър „ 101 каба гайди " от град Смолян.

„ Днес тук в Кърджали тупти сърцето на Родопа планина, тук през днешния ден е празник на хубостта, на багрите, на традициите и няма по какъв начин като кърджалийка да не изкажа своята горделивост,че към този момент за пети път фестивалът утвърждава българските обичаи, завещани от дедите ни ", сподели Караянчева при откриването на фестивала.

Над 300 домашно приготвени баници от домакини в седемте общини на Област Кърджали бяха изложени по време на фестивала.

Неговото 5-то издание откри ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в Градската градина на Кърджали, а измежду гостите бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, евродепутатът Асим Адемов, кметът на Ивайловград Диана Овчарова, кметът на Златоград Мирослав Янчев.

„ Вярвам, че точно с такива фестивали като този, с изключение на, че съхраняваме традициите, вършим града още по-популярен и привличаме вниманието към себе си на от ден на ден туристи от страната и чужбина ", сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.

Гостите на фестивала имаха опция да опитат от вкусните баници и други лакомства, а средствата с които заплащаха, отиваха като благотворителна милостиня във фондация „ Искам бебе ". В градската градина на Кърджали бяха ситуирани щандове на старите занаяти, ателиета. Провеждаха се курсове по национални танци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР