С настроение, песни и танци приключи семинарът Читалищата в Европейската

...
С настроение, песни и танци приключи семинарът Читалищата в Европейската
Коментари Харесай

Читалища се включват в Европейската столица на културата...

С въодушевление, песни и танци завърши семинарът „ Читалищата в „ Европейската столица на културата – Пловдив 2019 “ с организационните си въпроси и креативните си планове “, интерактивна и новаторска организация на Регионалния читалищен център – Пазарджик.

Залата на архитектите в Общинската администрация в регионалния град едвам побра искащите да участват на събитието – читалищни секретари и библиотекари от цялата област, посетители, измежду които представители на Областен информативен център.

Въпроси за администрирането на читалищната активност в края на календарната година и такива към провежданите Европейски начинания в региона на културата получиха отговори в ексцентрична конюнктура. В практическата част на семинара самодейците от НЧ „ Н. Йонков Вапцаров-1927 “ с. Бъта показаха за първи път новата си художествена продукция пред уважаваната аудитория на читалищната районна общественост. Сценичната изява с пресъздаване на посрещането на младите жътвари по здрач на селския площад е част от планова разработка на читалището „ Всеки си го може “, финансирана от Фондация „ Пловдив 2019 “ в границите на „ Европейската столица на културата “ в конкуренцията с 265 други читалищни планове.

Представлението приключи с кръшно хоро и песни от бътовския фолклор, под акомпанимент на жива музика. Щедра беше и почерпката с обичайни ястия от Бъта, приготвени от сръчните ръце на локалните домакини.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР