С настъпването на топлите дни, веднага се размечтаваме да заменим

...
С настъпването на топлите дни, веднага се размечтаваме да заменим
Коментари Харесай

Панирани калмари по гръцки

С настъпването на топлите дни, незабавно се размечтаваме да сменяем бюрото в офиса с шезлонг на някой гръцки остров, похапвайки някое локално ядене.

А за какво пък не пренесем страхотните морски деликатеси на масата вкъщи? Ето нашето предложение за калмари по гръцки, които са извънредно вкусно и ще са съвършеното допълнение към чашата бяло вино в този почивен следобяд. Ето по какъв начин да ги извършите:

Необходими артикули:
3 калмара
1 ч.ч. бира
150 г брашно
черен пипер
2 скилидки чесън
сол
200 мл олио

 calmari

Начин на подготвяне:
Бихме предложили да си вземете почистени калмари, защото тази задача е много трудоемка. След като ги измиете, ги сложете в бездънен съд и си залейте с бирата. Оставете да се мариноват за към 3-4 часа. Сваряваме калмарите за 3-4 минути в подсолена вода. Нарежете ги на ленти с дебелина към половин сантиметър.

В загрятото олио поставете скилидките чесън (които авансово сте нарязани на половина) за към 2-3 минути, след което ги извадете.

Подправете брашното със сол и черен пипер. Овалете кръгчетата калмари в него, потопете в купа с вода и незабавно ги сложете в загрятото олио. По този метод ще получиите доста хрупкава тънка коричка.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР