С настъпването на пролетта започва да се появява и друг

...
С настъпването на пролетта започва да се появява и друг
Коментари Харесай

Разпростаняват ли коронавирус кърлежите и комарите?

С настъпването на пролетта стартира да се появява и различен проблем – разпространяването на комари, кърлежи и всевъзможни инсекти. Предвид обстановката сега хората стартират да си задават доста въпроси, като най-много – популяризира ли се ковид посредством насекомите.
Според специалисти все още такива данни няма. Вирусът е относително нов, към момента няма такива данни. Това изясни Цезарина Илиева, шеф на отдел " Паразитология " към Столичната районна здравна ревизия.
В ефира на Нова телевизия тя изясни и какви ограничения подхваща Столична община против появяването и разпространяването на кърлежи. Планът за деяние планува и наново отнасяне на зелените площи, в случай че някъде се откри резистентност на популацията.
" По-активни са мъжките кърлежи. Домашните животни са най-честите им преносители. Собствениците им да ги преглеждат и обезпаразитяват. Също по този начин да бъдат деликатни, когато ги прибират у дома ", съобщи Илиева.
Третираните терени се отбелязват от изпълнителите авансово с табели, на които има информация за типа обработка - употребяваният препарат, карантинен интервал, компанията реализатор и телефон за контакт, прецизират от Столична община.
" На територията на Столична община ще се обработват над 29 000 декара, които включват всички общински паркове, градини, междублокови пространства, транспортни линии и гробищни паркове. Заложена е двукратна обработка против кърлежи. Първата се организира сега, а втората следва да се организира през август и септември ", изясни Сияна Хлебарска, основен специалист в дирекция " Зелени системи ".
В столицата е почнало и всеобщо миене на улиците с препарат, с цел да се предотврати разпространяването на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР