С настъпването на пролетта в Добрич започват обичайните обработки на

...
С настъпването на пролетта в Добрич започват обичайните обработки на
Коментари Харесай

В Добрич започва обработка срещу разпространението на кърлежи

С настъпването на пролетта в Добрич стартират нормалните обработки на публични площи против разпространяването на кърлежи , оповестяват от Общината.

Първите пръскания ще бъдат направени на 8 април, в случай че метеорологичните условия са подобаващи. Ще се обработва пространството към детски площадки и градският парк " Свети Георги ".

Ще се работи в ранна заран - сред 6:00 - 8:00 часа. За да бъдат площите сполучливо обработени, не би трябвало да вали дъжд и да духа вятър, а растителността не трябва да е мощно овлажнена, показват от Общината.

На обработените площи ще бъдат сложени указателни табели с информация за часа на пръсканията, потребления препарат, карантинния период и телефон за връзка с компанията реализатор.

Въпреки взетите превантивни ограничения от общината против разпространяването на кърлежи, жителите също би трябвало да бъдат бдителни при разходка в тревисти и гористи местности, допълват от кметската администрация.

От Общината припомнят, че при вероятно захапване от кърлежи , които популяризират инфекциозни заболявания, би трябвало неотложно да се потърси здравна помощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР