С настъпването на пролетта копнеем за пресни, ароматни и питателни

...
С настъпването на пролетта копнеем за пресни, ароматни и питателни
Коментари Харесай

Бърза пролетна вечеря в една тенджера: свежи вкусове, минимално усилие

С настъпването на пролетта копнеем за пресни, ароматни и питателни ястия, които отразяват жизнеността на сезона. Тази публикация ще ви показа идеалното решение за бърза пролетна вечеря - рецепта, която изисква единствено един съд, съчетаващ всички усети и техники на готвене в едно комфортно ядене. Кажете довиждане на бъркотията в кухнята и здравейте на простите, вкусни ястия!

Съставки

340 г паста (напр. фетучини, пене или фузили)
1 дребна глава броколи, разграничена на дребни цветчета
1 чаша (85 г) замразени грах
1 чаша (85 г) замразени смесени зеленчуци
1 огромна чушка, нарязана
2 скилидки чесън, смлени
1 дребна глава лук, нарязана
2 чаши (470 мл) зеленчуков бульон
1 чаша (235 мл) течнаа сметана
Сол и черен пипер, на усет
1/4 чаша (28 г) настърган пармезан
1 супена лъжица (15 мл) зехтин
Пресен босилек или магданоз, за гарнитура
Инструкции

Поставете огромен съд с похлупак върху котлона на междинен огън и прибавете зехтина. След като се сгорещи, прибавете нарязания лук и смления чесън и гответе, до момента в който омекнат, към 3-4 минути.

Докато лукът и чесънът се готвят, прибавете към съда със зехтина нарязаните чушки и замразените зеленчуци. Гответе още 3-4 минути, или до момента в който чушките омекнат и зеленчуците стартират да омекват.

Добавете пастата и вода гответе доакто водата съвсем изври.

Добавете зеленчуците дружно с бульона, сметаната, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, с цел да се комбинират всички съставки.

Разбъркайте с настъргания пармезан. Покрийте още веднъж и оставете да почине за 5 минути, с цел да се комбинират усетите.

Сервирайте незабавно, гарнирайки с свеж босилек или магданоз по избор. Насладете се на вашата бърза пролетна вечеря в една тенджера!

Тази бърза пролетна вечеря в една тенджера е освен вкусна, само че и необикновено лесна за подготвяне. Използвайки композиция от пресни и замразени артикули, вие можете да създадете ароматно и питателно ядене, което отразява хубостта на сезона. Най-добрата част? Почистването е елементарно, защото има единствено един съд за миене. Така че за какво да чакаме? Време е да се насладите на простите удоволствия на пролетното готвене!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР