С настъпването на по-спокойната част от годината спалнята като че

...
С настъпването на по-спокойната част от годината спалнята като че
Коментари Харесай

Спалнята - убежището на душата

С настъпването на по-спокойната част от годината спалнята сякаш се оказва най-важното място в къщата, убежището от неприятното време на открито и напрегнатия ден.

Да влезеш вкъщи, да оставиш проблемите си пред вратата и да те чака конюнктура, която примамливо да те подканва да се отпуснеш - това е задачата на всеки интериорен дизайнер, а и моята персонална.

И по този начин, по какъв начин да настроите спалнята си на зимна, т.е уютна вълна:

Комфортни текстури

Заменете спалното долни дрехи от разхлажда лен с мек памук и вълнени тъкани. Добавете меки килимчета, с цел да стъпите на меко и топло, когато станете заран.
                             

Завесите дано са от плътна, тежка материя, с цел да са като прегръдка и отбрана от външния мраз и сивота.

Цветова палитра за релаксация

Обратно на сивото на открито обаче, цветовете в спалнята е добре да са нежни и слънчеви, само че не прекомерно ярки, с цел да не хармонират с по-спокойната тоналност на сезона.
                             

Бежово, пудра, приглушено зелено и мрачно синьо - това са цветове, които настройват за успокоение и сън, само че без да внушават минорно въодушевление.

Ако стените са боядисани в неутрални цветове, можете да постигнете тази цветова гама посредством аксесоарите и тъканите, за които споменахме нагоре.

Зеленина

Присъствието на живи растения в спалнята е тематика, за която ние, интериорните дизайнери, водим разногласия от прекомерно дълго. Изборът на подобаващи за хората растения, край които да спят е прекомерно комплицирана материя, с цел да можем с лекост да кажем “сложете растения в спалнята ”.
                             

Затова предпочитам да освежа спалните със сукуленти - нежни на тип, непридирчиви към изискванията, само че доста издръжливи растения, с които да добавите няколко щриха природа в спалнята си.

Скрийте хаоса зад малки врати и паравани

Спалнята постоянно е и будоар и гардероб и като че ли незабелязано във всеки свободен ъгъл се появява нова движимост. Цялата тази образна шумотевица е добре да се скрие на несъмнено място зад вратите на дрешника и тоалетната масичка.
                             

Уют може да се сътвори и с заслон в азиатски жанр, в случай че това подхожда на усета ви.

Осветлението като избавление от сивотата

Обичайно осветлението в спалнята е приглушено, приспивно. Трябва да помислите обаче, че това е мястото на което освен заспивате след изтощителен ден, само че и се събуждате на сутринта.
                             

Разсънването в студена сива заран може да е същинско предизвикателство за организма, в случай че не му дадем спомагателна доза топла светлина, като летен изгрев.

Изберете осветлението си с варианти за контролиране на светлината и заложете на топлата светлина, изключително на нощните лампи и декоративното осветяване.

Вечер се подготвяйте за сън в приглушено осветяване, само че заран потопете сетивата си в светлина. Това в действителност ще усъвършенства настроението и най-сивия ден.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР