С настъпването на новия сезон на отпуските движението се засилва,

...
С настъпването на новия сезон на отпуските движението се засилва,
Коментари Харесай

В Гърция обмислят връщане на маските на закрито -

С настъпването на новия сезон на отпуските придвижването се ускорява, както и интензивността на младежите на възраст 18-24 години, а наподобява това са главните фактори за повишаването на новите случаи на COVID-19 в Гърция, разяснява през днешния ден Националната организация за публично здраве, представена от " Катимерини “ и Българска телеграфна агенция.

Председателят на организацията Теоклис Заутис и специалистът по епидемиология и превантивна медицина Димитрис Параскевис показаха на ексклузивен брифинг в Атина данни, които демонстрират, че броя на дейните случаи в цялата страна сега са сред 150 000 и 200 000.

Параскевис означи, че най-голямото нарастване на случаите има на островите в Йонийско и южните елементи на Егейско море, както и на Крит, само че също и в Атина.

Експертите чакат актуалната вълна да доближи пика си доникъде на месеца.

Приетите в болница пациенти и интубираните също са се нараснали през последните три седмици , споделиха представителите на Националната организация за публично здраве, допълвайки, че системата на публичното опазване на здравето към момента не е подложена на огромен напън.

Въпреки това обаче те показаха, че експертната комисия, която поучава държавното управление, ще предложи маските да станат наложителни още веднъж във всички закрити публични места като супермаркети и магазини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР