С настъпването на коронавируса все повече компании в САЩ, както

...
С настъпването на коронавируса все повече компании в САЩ, както
Коментари Харесай

Как да работим от къщи, без да се побъркаме ?

С настъпването на ковид от ден на ден компании в Съединени американски щати, както и другаде по света, минават на режим на работа от къщи, а това все в миналото ще провокира дискомфорт, съобщи Си Ен Ен.

Първоначално опцията да работим от къщи ни наподобява като сбъдната фантазия - без пътешестване от и до офиса, без разпръскване в диалози с сътрудници. Скоро обаче настава отрезвяването. Защото у дома започваме да се усещаме самотни. Изведнъж домът ни наподобява много по-малък. И няма завършек на работния ден.

" Според мен това, което най-вече подценяваме, е психологическият резултат от това да си самичък ", споделя съоснователят и изпълнителен шеф на компанията за софтуеър за бизнес мениджмънт " 15Файв " Дейвид Хасъл. 40 на 100 от чиновниците на компанията работят от домовете си.

Сред препоръките по какъв начин да запазим салдото и да оцелеем при насилствената работа от къщи преди всичко е да си вършим почивки. Ако бъдем почтени, и в офиса не работим компактно по осем часа - има кафе-паузи, обедна отмора, диалози с сътрудниците, с които се разсейваме от работното натоварване. Затова когато работим от къщи, не значи, че не би трябвало да си почиваме от време в точния момент, добавя Българска телеграфна агенция.

" Има наклонност да работим през целия ден, с цел да превъзмогнем стигмата, че когато не сме в офиса, не работим ", споделя Дейвид Рабин, вицепрезидент по световния търговски маркетинг на " Леново ".

Почивката по време на работния ден в действителност предизвиква продуктивността. " Ефективността ви няма да намалее ", твърди Джули Моргенстърн, съветник по продуктивност на труда. " Кратките почивки са част от продуктивността, в действителност с помощта на тях сменяме гледната точка и намираме нужните отговори ", прибавя тя.

Вероятно ще ви отнеме известно време, до момента в който изберете най-подходящото работно място вкъщи, предизвестява Си Ен Ен. Ако сте привикнали през работния ден да прескачате от бюрото си в конферентната зала и оттова в залата за срещи, не се опитвайте да се ограничите в дома си, поучава Рабин. Намерете обаче най-подходящото кътче според от това какво би трябвало да вършиме, прибавя Моргенстърн. Ако е нужно да се концентрирайте, си избере безшумно местенце, а в случай че би трябвало да отговаряте на имейли, можете да го извършите и от креслото на балкона, поучава тя.

Важно е да определите и зоните вкъщи, в които не се работи. " Много ще ви е мъчно да заспите през нощта, в случай че свързвате леглото или стаята с работното си място ", изяснява Моргенстърн.

Тя поучава и да не започваме работа от вкъщи по-рано, в сравнение с сме го правили в офиса. Използвайте времето, през което нормално пътувате до работното си място, с цел да се разсъните или да се видите със фамилията си, предлага тя.

Консултантката счита, че би трябвало ясно да заявите на мениджъра и сътрудниците си, че работата от къщи не значи, че ще работите по-дълго време от нормалното. Когато работният ден завърши, оставете настрани техниката и движимостите, които сте употребявали за работа и даже се преоблечете като знак, че към този момент сте минали към персоналното си време, поучава тя. Според нея е нужно да се сътвори ред и организация вкъщи, изключително в случай че имате деца, които не вървят на учебно заведение по същото време. Трябва да се знае кои са часовете за работа, в които не трябва да ви безпокоят и по кое време настава свободното време, уместно за игра и взаимни занимания.

Дейвид Хасъл предлага постоянно да се провеждат видеоконферентни диалози сред сътрудниците по време на насилствената работа от къщи. В компанията " 15Файв " чиновниците организират видеоконференции три пъти седмично, без значение дали работят от къщи или в офиса. Отделно от това компанията поддържа канал за свободни диалози сред чиновниците, където те си разменят смешки, смешни изображения и беседват по общи тематики. Така се опосредстват и персоналните контакти сред сътрудниците, които ще стартират да ви липсват. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР