С нарастващата популярност на TikTok маркетолозите все повече го виждат

...
С нарастващата популярност на TikTok маркетолозите все повече го виждат
Коментари Харесай

Ключът към TikTok рекламата

С възходящата известност на TikTok маркетолозите от ден на ден го виждат като приложение, в което да интегрират промотирането на марките. Колко ефикасни обаче са рекламите в платформата за къси видеа?

Наскоро TikTok разпореди на Kantar да организира ново изследване, обвързвано с това по какъв начин се възприемат рекламите спрямо промоциите в други обществени мрежи. В рамките на разбора са интервюирани над 25 хиляди души от 20 страни в интервала от септември 2020 година до януари 2021 година.

Ето и какви са изводите.

Рекламите в TikTok са „ вдъхновяващи “

Проучването демонстрира, че 72% от респондентите намират рекламите в платформата за вдъхновяващи.

Разбира се, това би било обвързвано и с детайлите на самата реклама – в случай че тя се приведе в сходство с етоса на TikTok и наподобява естествено в нюзфийда, това може да окаже въздействие върху покупката.

Компанията неведнъж отбелязва, че рекламодателите не би трябвало да вършат реклами, а постове. Естественото, увлекателното наличие, което демонстрира един артикул в деяние, може да докара до доста мощни покупки.

Рекламите в TikTok задават трендове

„ В съпоставяне с рекламите на други платформи хората считат, че тези в TikTok са с 21% по-задаващи трендове, като съвсем 7 от 10 души се съгласяват с това изказване.

С новаторски рекламни формати като Branded Hashtag Challenge марките в приложението към този момент имат инструментите да станат част от културата, позволявайки на публиката да основава трендове, основани на брандирани звуци, дейности, резултати или свързани с марката сюжетни линии, които могат да циркулират свободно в общността на TikTok и отвън нея “, написа в изследването.

Снимка

Удоволствието и оптимизмът са ключът

От TikTok означават, че потребителите идват в платформата, с цел да открият приповдигнато наличие от общността, което има въздействие върху рекламодателите.

„ 8 от 10 участници в проучването се съгласиха, че TikTok е прелестен, до момента в който съвсем 7 от 10 се съгласиха със мнението, когато бяха запитани съответно за рекламите в платформата “, излиза наяве в разбор.

Това насочва към фокуса на метода на вашата акция в TikTok и какво чакат потребителите на платформата. Това е място за положителна и потребна информация, подобаваща за аудиторията.

Рекламите в TikTok притеглят вниманието

Проучването демонстрира още, че 67% от рекламите са положителни в това да притеглят вниманието на потребителя. 67% от респондентите са съгласни, че рекламите в платформата ги карат да се концентрират върху тях. Тази цифра при другите платформи е 60%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР