С нарастването на шума около ChatGPT и други генеративни AI,

...
С нарастването на шума около ChatGPT и други генеративни AI,
Коментари Харесай

Meta предупреждава, че измамите с ChatGPT са новите крипто измами

С повишаването на шума към ChatGPT и други генеративни AI, нараства и ползата на измамниците към технологията.

В нов отчет, оповестен от Meta, компанията споделя, че е забелязала внезапен скок в злонамерения програмен продукт, маскиран като ChatGPT.

В изказване компанията сподели, че единствено от март 2023 година нейните откриватели са разкрили „ 10 пакета злотворен програмен продукт, употребяващи ChatGPT и други сходни, за компрометиране на сметки в Интернет “ и че е блокирала повече от 1000 злонамерени връзки от своята платформа.

Според Meta измамите постоянно включват мобилни приложения или разширения на браузъри, представящи се за принадлежности на ChatGPT. И въпреки в някои случаи да оферират известна функционалност, същинската им цел е да откраднат идентификационните данни на потребителския акаунт.

В диалог с кореспонденти основният чиновник по сигурността на Meta Гай Росен сподели, че измамниците се възползват от повишаването на интереса към Изкуствения разсъдък.

„ Като промишленост сме виждали това и в други случаи, които са били известни по своето време, като да вземем за пример крипто измами, подхранвани от големия интерес към цифровата валута “,

сподели Росен.

„ Така че от позиция на това, ChatGPT е новото крипто. “

Meta означи, че хората, които ръководят бизнеси във Фейсбук, или които по различен метод употребяват платформата за работа, са основните цели.

Измамниците постоянно преследват персоналните сметки на потребителите, с цел да получат достъп до обвързвана бизнес страница или рекламен акаунт, при които е по-вероятно да има обвързвана кредитна карта.

За да се бори с това, Meta съобщи, че възнамерява да вкара нов вид акаунт за бизнеса, наименуван „ Meta Work “ сметки. Тези сметки ще разрешат на потребителите да имат достъп до инструментите на Фейсбук Business Manager без персонален акаунт във Фейсбук.

„ Това ще помогне за запазването на бизнес сметките по-сигурни в случаите, когато нападателите стартират с компрометиране на персонален акаунт. “

се споделя в изказване на компанията. Meta сподели, че ще стартира „ стеснен “ тест на новите работни сметки тази година и ще го разшири „ с времето “.

Освен това, Meta пуска нов инструмент, който ще помогне на бизнеса да открие и отстрани злотворен програмен продукт. Той ще „ направлява хората малко по малко по какъв начин да разпознават и отстранен злотворен програмен продукт, в това число потреблението на антивирусни принадлежности на трети страни “, с цел да предотврати многократната загуба на достъп до сметки, употребяващи се за бизнес.

Изследователите на Meta не са първите, които предизвестяват за подправени принадлежности на ChatGPT, водещи до хакнати сметки.

Наскоро откриватели предизвестиха за уголемение на Chrome, представящо се като програмен продукт ChatGPT, което докара до хакване на редица сметки във Фейсбук. В следствие той стана прочут като „ Хакването на Лили Колинс “, тъй като имената в сметките на жертвите били изменени с това име.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР