С напредването на възрастта се увеличават и проблемите със зъбите,

...
С напредването на възрастта се увеличават и проблемите със зъбите,
Коментари Харесай

Протези – какво е хубаво да знаем за тях

С напредването на възрастта се усилват и проблемите със зъбите, които постоянно водят и до тяхната загуба. В разследване на това се постанова носенето на частични или цели протези. Те оказват помощ на пациентите да се хранят и поддържат връзка по доста по-добър метод, а и възвръщат естествения външен тип на лицето. Привикването към новите протези е дълъг и сложен развой, даже и да са направени по допустимо най-хубавия метод.

Времето нужно за адаптиране и привикване с тях е самостоятелно, защото ежедневното им носене постоянно води до неудобства. Пациентите се оплакват от дискомфорт, болки, рани, афти по лигавицата на устата или неприятен мирис вследствие на задържане на храна под протезата. Някои са несигурни по време на хранене, говорене или смях, защото имат възприятието, че протезите им ще паднат. Това може да бъде причина за отвод от носенето на зъбните протези. От друга страна, затрудненото и непълноценното хранене понижава естествената отбрана на организма, което е причина за  поява на разнообразни болести.

Неприятните чувства, свързани с носенето на зъбни протези, а и по-бързото приучване към тях, могат да бъдат подкрепени от фиксиращи артикули. На пазара се оферират разнообразни средства, като най-разпространени са фиксиращите кремове. Благодарение на тях се обезпечава несъмнено закрепване на протезите през целия ден, основава се възприятие за комфорт и се предотвратява попадането на храна под протезата. В аптечната мрежа към този момент се предлага най-новият артикул на немския производител Протефикс, а точно Протефикс Премиум – фиксиращ крем за зъбни протези със седем положителни резултата. Протефикс Премиум основава комфорт при носенето на зъбни протези тъй като образува разтеглив пласт сред протезата и венците, уплътнява дейно зъбните протези в периферията им, като защищава навлизането на храна под тях.

Във формулата му са добавени екстракти от три извънредно потребни билки – смирна, култивиран чай и лайка, които успокояват лигавицата и защищават от възпаления. Кремът може да бъде прилаган и върху мокра протеза, като съумява да фиксира зъбните протези за оптимално дълго време. Също по този начин защищава лигавицата на устата, тъй като в състава му е прибавен витамин Е. Фиксиращият крем Протефикс Премиум е с ментов мирис, който придава спомагателна прохлада, само че не трансформира вкусовите качества на храната. Важно е да се означи, че кремовете Протефикс не съдържат консерванти и други нездравословни субстанции, които могат да окажат неподходящо въздействие върху целия организъм.

Не би трябвало да забравяме, че хигиената на зъбните протези е извънредно значима, защото сред протезите и венците се натрупват хранителни останки, които понижават стабилността на протезата и могат да са причина за поява на противен мирис. Върху протезите се натрупва бактериален налеп, който в случай че не се почиства постоянно води до образуването на зъбен камък. Той е причина за оцветяването на протезите, а и също по този начин може да докара и до инфектиране на устната лигавица. Затова ежедневното разчистване на протезите е извънредно значимо. Някои от пациентите го вършат с четка и паста за зъби или с други способи и средства, които не са задоволително ефикасни, а и механично могат да повредят протезите.

Микроскопичните драскотини основават условия за по-голямото струпване на налепи и нахлуване на бактерии в дълбочината на протезата. Едно от най-подходящите средства за разчистване на зъбните протезите са Протефикс  почистващи таблетки. Те имат дезодориращ резултат и отлична почистваща мощ, която се реализира с помощта на действието на деен О2. Таблетките работят независимо и почистват зъбната протеза бързо и напълно, без да повредят материала, от който са направени.

Употребата е им е извънредно лесна, като се разтварят в чаша с вода. За по-лесното управление на процеса, в таблетките се съдържат цветни знаци, които оцветяват разтвора в синьо. Той избледнява след цялостното дезинфекциране на протезите. Потопената в разтвора зъбна протеза се почиства от налепите единствено за 3 минути, а за 10 минути се дезинфекцира изцяло, като 99,99 % от микроорганизмите се унищожават. Внимателната и вярна грижа е от главно значение, както за положението на зъбните протези, по този начин и за здравето на устната празнина. Това обезпечава на пациентите самочувствие  и успокоение, когато беседват или се хранят.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР