С нанесени удари с ракети “Калибър”Арсеналите били предназначени за сраженията

...
С нанесени удари с ракети “Калибър”Арсеналите били предназначени за сраженията
Коментари Харесай

Русия унищожи пратка западни оръжия за Украйна

С нанесени удари с ракети “Калибър”
Арсеналите били предопределени за сраженията в Донбас

Киев удължи военното състояние до 23 август

Руските сили унищожиха огромна пратка западни оръжия и военна техника в северозападна Украйна, доставени от Съединени американски щати и Европейски Съюз, оповестиха от отбранителното ведомство в Москва, съобщи ТАСС.

“Ракети с точково ориентиране и отдалечен обхват “Калибър” унищожиха огромно количество оръжия и военно съоръжение в региона на железопътната гара Малин в Житомирска област. Пратката е била от Съединените щати и европейските страни и е била предопределена за украинските елементи в Донбас”, уточни представителят на съветското военно министерство Игор Конашенков.

Не бе конкретизирано за какви оръжия и съоръжение става въпрос.

От Белия дом показаха, че не могат да потвърдят информацията за унищожената пратка. “Нямах опция да се съветвам с украинската страна. Но ние имаме разнообразни и устойчиви канали за доставка на оръжия за Украйна”, разяснява Джейк Съливан - консултант по националната сигурност на президента Джо Байдън.

“Дори и съветската страна да е способна да нанесе удар по товарите на територията на Украйна, това няма да осуети съществено, от стратегическа позиция, даването на нашата военна помощ за Киев”, добави Съливан, който съпровожда Байдън при пътуването му в Азия, в границите на което той посети Южна Корея и Япония.

От съветското военно министерство оповестиха още, че с изключение на унищожената западна оръжейна пратка, сили на Москва, отново в ракетни удари, са унищожили в региона на Одеса и хранилища с гориво, предопределено за бронирана техника на украинските националисти. Поразени били три командни пункта на украинските въоръжени сили, “в това число команден пункт на 109-а бригада на териториалната защита в региона на популации пункт Бахмут, 36 региона на концентриране на военнослужещи и техника, както и осем склада”, означи Конашенков.

Отделно Москва разгласи, че към този момент е наложила цялостен надзор над стоманодобивния комплекс “Азовстал” в Мариупол. По данни на Русия от “Азовстал” са се предали над 2400 украински бойци, измежду които и такива от националистическия батальон “Азов”.

Междувременно през днешния ден украинският парламент удължи военното състояние в страната с 90 дни до август. Удължена бе и всеобщата готовност, като на мъжете, подлежащи на военна работа, е неразрешено да напущат страната.

Военното състояние в Украйна бе въведено на 24 февруари, когато започва съветската инвазия. Досега то бе удължавано, само че за период от 30 дни.

Германия е отворена за полемика по въпроса
Берлин срещу изземане на съветско имущество


Кристиан Линднер предизвести, че обвързваните с конфискацията затруднения са прекомерно съществени.

Германия е отворена за оферти от Европейски Съюз за конфискуване на съветски държавни активи в интерес на Украйна, само че счита за прекомерно съществени затрудненията, свързани с конфискацията на на имуществото на руснаци, обект на западни наказания. Това съобщи в изявление за днешния броя на в. “Файненшъл таймс” немският финансов министър Кристиан Линднер.

“Държавите, в основата на които стои върховенството на закона, подсигуряват неприкосновеността на частната благосъстоятелност. Трудностите, свързани с конфискацията, са извънредно големи”, призна министърът. “По този мотив е належащо да се организира политическа полемика, в която бих желал да участвам”, сподели министърът, който акцентира, че когато се приказва за конфискация, то тя може да касае “държавна благосъстоятелност, само че не и частна собственост”.

Идеята за конфискация на съветско имущество се поддържа от Украйна, както и от редица западни страни, включително Съединени американски щати. Според тях конфискуваната съветска благосъстоятелност би трябвало да се употребява за бъдещото възобновяване на Украйна.

Вучич пророкува тежка зима
Орбан: Санкциите против Москва са атомна бомба


Виктор Орбан и Александър Вучич посетиха обичайния Новосадски панаир - значимо ревю за селското стопанство.

Новите наказания против Русия биха били като “атомна бомба” за стопанската система, лишаваща унгарците (и света) от издръжка и рискуваща да докара още мигранти в Европа. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан пред сръбския президент Александър Вучич, на който гостува през уикенда в Нови сад.

“Безразсъдните наказания против Русия не трябва да бъдат одобрявани, тъй като са като атомна бомба”, сподели Орбан. И добави, че “Унгария няма да одобри решения от Брюксел, които са стопански неоправдани и биха означавали повишение на цените, което ще направи невероятно потреблението на цялостния промишлен капацитет”.

Вучич съобщи, че пред целия свят се задава “тежка зима”, а Орбан се съгласи, че зимата ще е “по-трудна, в сравнение с мнозина очакват”. И предизвести, че поради очергаващата се продоволствена рецесия “огромни маси” от хора ще се насочат към Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР