С наложени наказания приключи делото, водено от Окръжна прокуратура -

...
С наложени наказания приключи делото, водено от Окръжна прокуратура -
Коментари Харесай

Съдът реши: Двама обвиняеми, за грабеж над възрастен мъж в село Рогозен, отиват в затвора

С наложени санкции завърши делото, водено от Окръжна прокуратура - Враца против двамата обвинени, привлечени към наказателна отговорност за осъществен от тях обир.
           
На 20 февруари двамата нападнали 85-годишен мъж в къщата му във врачанското село Рогозен. Нанесли му удари с газово оръжие в тила и главата, душили го с ръце и заплашвали с ликвидиране, оповестяват от прокуратурата.

Грабителите лишили от потърпевшия 280 лв. и мобилен телефон.
           
Престъпното действие е било разкрито, а причинителите му са арестувани. Тогава е било открито, че те са поданици на същото село. Единият от тях е осъждан, като грабежът над възрастния мъж е осъществен от него в изискванията на рисков рецидив. Съучастникът му – малолетен, също е престъпно проявен.
           
Обвиняемите са се признали за отговорни. С определение на съда на първия е наложено наказване от 4 години „ отнемане от независимост “, при „ непоколебим “ режим, а на малолетния – 1 година „ отнемане от независимост “ с двугодишен изпитателен период.

Възложено е осъществяване на възпитателна работа с него от учебния психолог и подобаващ експерт при Дирекция „ Социално подпомогане “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР