“С наличието на пълния капацитет газ, който осигурихме от Азербайджан,

...
“С наличието на пълния капацитет газ, който осигурихме от Азербайджан,
Коментари Харесай

Андрей Гюров от ПП: На 80 на сто газа го бяхме осигурили

“С съществуването на цялостния потенциал газ, който осигурихме от Азербайджан, това е ⅓ от синьото гориво, което използва България. Другата една трета беше обезпечена от втечненият газ и имаме към 17-18 до 20% от потреблението в хранилището в Чирен. Така 80% от газа беше обезпечен. Това е нашето завещание ”.

Това уточни Андрей Гюров, ръководител на ПГ на “Продължаваме смяната " в 47-ия парламент, по бТВ в събота.

" Получихме оферта за положителни количества газ на доста конкурентна цена. Дори и да се случи някой от тези кораби да не може да бъде разтоварен, в обстановка на рецесия и дефицит на газ количеството му ще бъде продадено по всяко едно време на доста преференциална цена. На служебното държавно управление оставихме алтернатива да работи с тези количества ", добави той.

" С “Газпром ” можем да водим диалози, когато покажем, че България не е подвластна от съветския газ и когато " Газпром " може да предложи конкурентни цени като последния на опашката, а не като единствения снабдител ", посочи Гюров.

Той добави, че наследството на ГЕРБ е никаква диверсификация и цялостна взаимозависимост от съветския газ, и " опция на " Газпром " да ни извива ръцете, както го прави с Полша, Дания, Холандия, Франция, също и на Германия, Австрия и Италия, които се съгласиха да заплащат в рубли, все пак не получават газ и идващия месец още веднъж ще е спрян газът по " Северен поток ".

Той разяснява и за какво няма да се явява Политическа партия дружно с “Демократична България ” на изборите.

“Погледнахме данните за явяване с Демократична България доста деликатно и направихме количествена оценка. Разработихме четири разновидността за явяване на изборите със съответните изгоди и опасности и преминахме през целия развой на демократично разискване и гласоподаване вътре в партията през изпълнителен и народен съвет. Ние мощно имаме вяра, че това е вярното решение ”, добави Гюров.

Според Гюров Политическа партия дава поръчка, че ще бъде първа политическа мощ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР