С надежди за топ 100 в мъжкия тенис, пораснал ментално

...
С надежди за топ 100 в мъжкия тенис, пораснал ментално
Коментари Харесай

Алекс Лазаров: Тази година Топ 100 е постижима цел

С очаквания за топ 100 в мъжкия тенис, пораснал ментално и осъзнал значимите неща в живота – по този начин Александър Лазаров влезе с гръм и тропот в новата 2023-а година. Първото му огромно достижение за нея беше положителното показване на България на отборния шампионат – United cup.

" Независимо какъв ранкинг има индивида против теб, ние с Изабелла успяхме да победим Гофен и Мертенс, първо те са топтенисисти и второ бяха любимци, само че спортът е спорт и топката идва против теб и ти би трябвало да я удариш ", споделя Лазаров пред Българска национална телевизия.

С поддръжката на Григор Димитров тимът израства, а жестът, който първата ни ракета направи като играещ капитан – да пусне всички в игра на шампионата, е високо оценен.

" Дисциплината е най-големия урок. В нашия спорт страстите доста си личат. Това което ми направи усещане при него е упоритостта и труда, който поставя всеки божи ден и желанието ", споделя Лазаров за първата ракета на България.

За Лазаров едно от главните събития през годината е Davis Cup. Там България реализира историческо класиране за Световна група I на шампионата.

" Няма да не помни преди години в какви групи играехме, от какви тимове губехме. Повечето сме млади играчи, които имаме голяма воля за победа. Няма да ни е елементарно против Казахстан, само че считам, че сме любимци, тъй като играем на алена настилка ", показа Лазаров.

Алекс доближава до върха в кариерата си благодарение на президента на федерацията Стефан Цветков, с помощта на който получава уайлдкард, а по-късно и с двете си победи в квалификациите, се класира за първи път в главната скица на шампионат от сериите АТП 500. Преди него обаче ориста му обръща тил.

" Претърпях относително тежка злополука малко преди да отпътува за Дубай, в обстановката в която бях подложен взех вярното решение, само че то се отрази най-много на тялото, само че и на душeвността ми, и ме хвана гняв, чаках по напълно друг метод да се развият нещата. Преди мачовете бях дори на успокоителни, тъй като душевен си бях сложил едни цели, които желаех да реализира, без значение дали съм контузен или не. Но най-много воля и предпочитание да се потвърдя пред себе си ", показа за Българска национална телевизия един от най-хубавите ни тенисисти.

" Ако укривам страстите си няма да съм аз, подлагат на критика ме, че съм високомерен, че си слагам високи цели, само че мисля, че тази година Топ 100 е напълно справедлива и постижима цел ", разкри Лазаров.

Вижте цялото изявление във видеото!

Автор Десислава Францова





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР