С над 32 тона хранителни продукти са били подкрепени най-нуждаещите

...
С над 32 тона хранителни продукти са били подкрепени най-нуждаещите
Коментари Харесай

Българи в нужда получиха над 32 тона храни по европрограми

С над 32 тона хранителни артикули са били подкрепени най-нуждаещите се българи, оповестяват от Агенцията за обществено подкрепяне.

Продуктите са били отпуснати по Оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.

Над 95% от лицата, получили самостоятелните пакети с хранителни артикули, са изразили задоволеност от помощта. Данните бяха изнесени на работна среща на Агенцията за обществено подкрепяне и Българския червен кръст в Пловдив.

Близо 99% от подкрепените пък са останали удовлетворени от асортимента, а задоволени от организацията по раздаването на пакетите са съвсем всички.

По данни на Агенцията за обществено подкрепяне при последното разпределяне сред декември 2018 година и май 2019 година повече от половин милион българи, живеещи в крайни ограничения, са получили помощта от над 7 тона хранителни артикули. Те са получили самостоятелни пакети с 16 типа хранителни продукта от първа нужда.

Над една четвърт от нуждаещите се от подкрепяне (27%) са деца до 15 година , 25% са хора с увреждания, 22% са възрастни над 65 година и други 55% от нуждаещите са дами.

За идната акция е планувано пакетите да включват 17 типа храни. Този месец стартира поетапното зареждане с артикули на складовете на Българския червен кръст, след което ще започва и раздаването им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР