С над 30 % ще скочат заплатите на шофьорите в

...
С над 30 % ще скочат заплатите на шофьорите в
Коментари Харесай

Синдикатите и общината се споразумяха за увеличаване на заплатите на шофьорите

С над 30 % ще скочат заплатите на водачите в столичния градски превоз в границите на три години, започвайки от 2020-та. Това стана ясно през днешния ден откакто общината и синдикатите реализираха съглашение за приемането на тригодишна стратегия за увеличение на заплатите. Мярката се подхваща поради неналичието на водачи в градския транспрот. Очаква се съглашението да бъде признато още на идната сесия на Столичния общински съвет.

София

След кръг от тежки договаряния с двата синдиката КНСБ и " Подкрепа ", през днешния ден кметът Йорданка Фандъкова разгласи.
Йорданка Фандъкова, кмет на София Постигнахме съглашение, че аз поемам уговорката дружно със зам. кмета Барболов и общинския съвет да внесем предложение в Общинския съвет за сключване на тригодишно съглашение за увеличение на годишна база приходите на работещите в системата на градския превоз с 10 % годишно.
Първото нарастване ще бъде на 1 март 2020-та, а за всичко това ще бъдат заложени спомагателни средства в общинския бюджет, сподели още Фандъкова. Според президента на КНСБ Пламен Димитров нарастването ще подсигурява сигурност на работещите в тази сфера, а съгласно президента на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов разликата сред заплатите в авто и електро-транспорта към този момент е преодоляна.

Заплатите на водачите в столичния градски превоз към този момент скочиха тази година, през февруари с 10 на 100 и през април с още 10 %. Към месец май водачите взимат приблизително 2300 лв. брутна заплата, а чисто - 1800- 1900 лв., сподели през днешния ден шефът на „ Столичния автотранспорт ". Новото нарастване ще е върху тези пари.
Слав Монов, шеф на " Столичен автотранспорт " ЕАД: С днешното предложение за тригодишна устойчива стратегия по 10 % всяка година с струпване сами може да сметнете, че над 30 % идващите три години ще има нарастване на работните заплати в целия транспортен бранш.
А в случай че се сметне и с покачването от тази година, нарастването на заплатите ще е с над 50 на 100. В момента се търсят към 200 водачи, 100 в автотранспорта и още толкоз - в електротранспорта.

 Вдигат годишно с 10% заплатите на чиновниците в градския превоз на София Вдигат годишно с 10% заплатите на чиновниците в градския превоз на София
Тригодишна стратегия, по която годишно да бъдат увеличавани възнагражденията на служащите с по 10%, ще бъде подписана сред Столичната община и синд...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР