С над 25 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в

...
С над 25 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в
Коментари Харесай

Над 25 млн. лв. от ОПРР за обновяване на 44 сгради на пожарната и полицейски управления

С над 25 млн. лева от Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020 година ще бъдат актуализирани 44 районни служби за пожарна сигурност и отбрана на популацията и районни полицейски ръководства в страната. Това разгласи в Нова Загора заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова. Тя бе измежду формалните посетители за откриването на санираната постройка на Районно ръководство - „ Полиция " в града.

Над 330 хиляди лева европейски средства, обезпечени по оперативната стратегия посредством Министерството на районното развиване и благоустройството са вложени в постройката, която е с нова дограма на прозорците и вратите, инсталирана топлоизолация, нов покрив и фасада. Сградата не е ремонтирана от 1979 година, като обновеният й образ способства и за по-модерната визия на Нова Загора. Реновирането й обезпечава и по-добри условия за труд на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а ограниченията за енергийна успеваемост ще пестят средства за отопление.

„ За разлика от останалите планове, които осъществяваме по програмата за над 3 милиарда лева, този е друг, тъй като поддържаме системата на Министерство на вътрешните работи. Фокусиран е върху обезпечаването на по-добра работна среда за чиновниците на реда. За нас това е извънреден приоритет, чиновниците в Министерство на вътрешните работи дават нашето успокоение в всекидневието, дават ни сигурност и се грижат за реда по време и на празниците ", акцентира зам.-министър Николова. Тя благодари на кмета на община Нова Загора Николай Грозев и екипа му, както и на управлението на Министерство на вътрешните работи за реализацията на плана. Очаква се с обезпечената сума да бъдат актуализирани общо 21 районни полицейски ръководства в страната, посочи заместник-регионалният министър.

В словото си ръководителят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов означи, че през предходния програмен интервал по Оперативна стратегия „ Регионално развиване " в системата на Министерство на вътрешните работи са вложени 97 млн. лева за закупване на 263 противопожарни коли за всички служби на пожарната на територията на страната.

Сред формалните посетители на церемонията бяха още заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски, народни представители от района и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР