С над 2 милиона продажби, BMW X5 е най-продаваният SAV от

...
С над 2 милиона продажби, BMW X5 е
най-продаваният SAV от
Коментари Харесай

Новото BMW X5 с предпремиерно представяне в България

С над 2 милиона продажби, BMW X5 е най-продаваният SAV от висок клас в световен мащаб. Четвъртото потомство BMW X5 продължава да слага стандарти по отношение на мощ, динамичност и иновации.

Новото BMW X5 продължава да поставя стандарти във връзка с мощ, динамика и нововъведения. В това се убедиха представителите на медиите по време на първото, предпремиерно показване на BMW, с което два месеца преди премиерата на модела започва акцията за въвеждането на новия модел на българския пазар. Стартът на продажбите в България и Европа е на 24 ноември 2018 година

Впечатляващи офроуд благоприятни условия и уверена динамичност на всеки терен, комбинирани с премиум характерности и динамичните благоприятни условия на едно BMW: с тази идея преди близо 20 години BMW създава един изцяло нов клас автомобили: Sports Activity Vehicle (SAV). Първият представител на класа е BMW X5. С това то се превръща в създателя на моделното семейство BMW Х и в това време пазарен лидер в премиум сегмента на моделите с двойно задвижване. До през днешния ден от трите поколения на модела са продадени над 2,2 млн. екземпляра BMW X5.

С четвъртото си потомство моделът впечатлява със мощно наличие и иновативност. Като още при пръв взор се забелязва новият дизайнерски език: внушителен, явен и акуратен. Характерни за новия дизайн са огромната бъбрековидна радиаторна решетка с хексагонален дизайн, опционалните лазерни светлини и внушителните въздухозаборници, които демонстрират изрично мощното присъствие на новото BMW Х5. Впечатляващите опционални BMW лазерни светлини с Х-дизайн и отличителни сини акценти дават извънредно ярка наподобяваща дневната светлина и са с впечатляващ обхват до над 500 метра.

В задната част, мощно усещане правят новите тесни триизмерни Full LED задни светлини, Двойната спортна изпускателна система с трапецовидни накрайници и Интелигентното ръководство на багажника за оптимален комфорт. В съпоставяне с предшественика си, новото BMW Х5 е по-голямо, по-широко, по-дълго и с по-широко междуосие и към този момент с възможност за съоръжение с опционални с размер до 22-инчови джанти.

Отвътре интериорът на новото BMW X5 е олицетворение на състезателен дух и ексклузивност - още повече разкош и висококачествени материали, прецизност към всеки един подробност и многобройни възможности за персонализация.

Кокпитът е идеално насочен към водача, като предлага перфектна свързаност с помощта на иновативната концепция за ръководство и множество асистиращи системи.

Новото BMW Х5 е общоприетоо оборудвано с два големи 12,3 “ инчови екрани с висока резолюция, брилянтна графика и тъч екран с елементарно за ръководство меню, с подвижни панели и лайф наличие. Иновативната концепция за ръководство на най-новата BMW Операционна система версия 7.0 позволява още по-лесно ръководство на функционалностите на автомобила посредством жестове, гласови команди и ръководство посредством iDrive контролер – напълно интуитивно.

С новото BMW Х5 за първи път се въвежда изцяло нова създадена идея на индикаторите на централното табло, чрез дигитално обрисуване на протичащото се на пътя. Директно в полезрението на водача се изобразява картата на навигационната система, всички актуалнни данни от цифровите функционалности и асистенти за сигурност, като най-важните от тях, могат редом да се проектират и на пълноцветния BMW Head-Up display от последно поколение с усъвършенствана и разширена графика.

Интелигентните Дигитални услуги и Асистиращи системи основават пълна свързаност със заобикалящия свят и предлагат оптимален комфорт и най-висока сигурност. Сред тях са Асистент за шофиране Professional, който отменя лидера при водене в лентата и завиване при скорост до 210 км/ч и представения за първи път Асистент за паркиране на заден ход в тесни пространства, голям брой камери и радари за оптимална сигурност и надеждност.

С новото BMW Х5 за първи път се вкарва и функцията BMW Digital Key – отключване на автомобила и запалване на мотора чрез мобилен телефон, заместващ изцяло конвенционалния ключ на автомобила.

Ексклузивната атмосфера в интериора се допълва от изискани кристални апликации “Crafted Clarity ” върху селектора на трансмисията, тъч контролера, Старт/ Стоп бутона и регулатора на силата на звука, създавайки в допълнение чувство за лукс и изисканост. Всеки от тези елементи е ръчно-шлифован и направен от дизайнери, превръщайки интериора в произведение на изкуството.

За съвършения тон по време на пътуване се грижи озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, която предлага изключително студийно качество на звука, чрез своите 20 високоговорителя с обща мощност 1 500 вата.

Високочестотните високоговорители са изработени от синтетични диамантени частички, гарантирайки най-висока наслада от музиката за лидера и пътниците.

Висококачествено изработените материали в салона, като да вземем за пример фината кожа BMW Individual `Merino, със специфична графика и контрастни шевове на тапицерията на комфортните седалки, покритото с естествена кожа BMW Individual арматурно табло и интериорните лайстни от гравиран алуминий основават спортна и луксозна атмосфера в интериора.

Мултимедийната система за задните места гарантира най-хубаво забавление за пътниците на задната седалка даже и при дълги пътувания, посредством два големи 10,25’’-инчови цветни екрана с тъч функция и опция за Bluеray player, ТВ функция, както и цялостна интеграция със смартфони.

Интериорът се показва в най-добра светлина с помощта на панорамния стъклен покрив Sky Lounge, предлаган досега само в BMW Серия 7. Изисканата светлинна графика с повече от 15 000 светлинни елемента основава чувството за пътуване под звездно небе, а Вътрешното осветление с опция за избор сред 6 различни интериорни цветове създава специална атмосфера в интериора

С въвеждането на пазара BMW X5 се предлага с 3 разновидността напълно новоразработени двигатели отговарящи на последните стандарти за разход и нездравословни излъчвания – EU6d Temp: Х5 40i (340 к.с., Х5 30d (265 к.с.), Х5 M50d (400 к.с.) – всички оборудвани с интелигентното задвижване на всички колeла BMW xDrive.

През 2019 година гамата ще се уголемява с подобрения хибриден модел Х5 45e (395 к.с.), както и мощния Х5 M50i (V8/ 530 к.с.), а в началото на 2020 година и върховият модел - Х5 М (над 600 к.с.).

За феновете на off-road преживяванията, новото BMW Х5 предлага и интелигентно въздушно окачване на предната и задната ос, което лидерът може да ръководи ръчно чрез специфичните за това бутони на централната подпора, или автоматично чрез другите режими на ръководство. Автомобилът може да бъде повдиган с 4 см нагоре или снижаван с 4 см надолу, според условията на пътя.

BMW X5 с xDrive и xOffroad пакет е ултимативният отговор на тежкия терен – за Х чувство на най-високо равнище, а точно чрез специалните офроуд режими, които определят идеалните настройки на системата xDrive за характерностите на педала на газта и на ръководството на трансмисията, както и на намесите на системата за надзор на стабилността DSC за придвижване по пясък (xSAND), лек off-road (xGRAVEL), тежък off-road с огромни неравности (xROCK) или сняг (xSNOW).

За феновете на спортното и динамично шофиране се предлага и Адаптивното М окачване Professional с блокаж на задния диференциал, спортните режими на управление „ Sport “ и „ Sport+ “, както и Интегрално интензивно кормилно ръководство, разгръщайки забележителна динамичност на управлението.

Новото BMW X5 демонстрира какво може един Sports Activity Vehicle с гените на M и xDrive задвижване, а именно оптималната динамичност и пъргавост с оптимално сцепление.

Въвеждането на новото BMW X5 на пазара е на 24 ноевмри 2018 година, като дилърите на BMW в целия свят към този момент одобряват поръчки на клиенти.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР