С над 100 машини тежка техника земеделците от Хасковско спряха

...
С над 100 машини тежка техника земеделците от Хасковско спряха
Коментари Харесай

Земеделците блокираха детелината до бирената в Хасково

С над 100 машини тежка техника земеделците от Хасковско стопираха придвижването по интернационалните пътища I-5 (Стара Загора-Хасково) и I-8 (Пловдив-Свиленград) при детелината до бирената фабрика в Хасково минути след 10 часа. Блокадата там ще продължи два часа- до 12 ч., като участниците в нея обявиха, че на всеки половин час ще пропущат колоните от чакащи коли. Те обаче са безапелационни, че до дъно ще отстояват настояванията си.

Засилено е полицейското наличие в региона на протестната обсада при детелината в северната индустриална зона на Хасково.


Този път целият аграрни бранш в България е обединен, съобщи ръководителят на националното сдружението „ Обединени български животновъди “ Бойко Синапов. Той съобщи, че през днешния ден няма да желаят оставки, само че на следващия ден следва среща в София, на която ще решат по какъв начин да продължат митингите. Синапов подлага на критика ръководещите и за неналичието на разговор с сектора. Българските аграрни стопани получават доста по-ниски дотации спрямо сътрудниците си от други европейски страни, в това число прилежаща Гърция, съобщи той.


Нашите дотации не са толкоз огромни и дано не им бъдат те в очите. Не ги получаваме безплатно, заработваме ги, съобщи и ръководителят на сдружението на зърнопроизводителите в Хасковско Станислав Стоянов.

След 12 часа с всички над 100 тежки аграрни машини участниците в протестната обсада край Хасково обявиха, че ще се насочат към София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР