С над 10 милиарда реализирани приходи се похвали „Агенция” Митници.

...
С над 10 милиарда реализирани приходи се похвали „Агенция” Митници.
Коментари Харесай

Агенция Митници се похвали с 10 милиарда приходи за 2021 г.

С над 10 милиарда осъществени доходи се похвали „ Агенция” Митници. Отчетът за работата през 2021 година беше изработен от шефа Павел Тонев.

„ Първата ни задача беше да осъществим фискалните задания, които ни бяха сложени. За първи път Агенция „ Митници” реализира доходи на годишна база над 10 милиарда лева”, сподели Тонев.

И изясни, че става въпрос за растеж от над 14%. „ Най-големият растеж от 2008 година до момента”, посочи шефът на Агенцията.

Отчетът сочи, че максимален е растежът при митата – осъществяването е 38%, растежът на Данък добавена стойност от импорт е в размер на 30%, при приходите от акцизи преизпълнението е малко над 215 милиона лв..

По думите му общо арестуваното количество наркотични субстанции е 3 пъти повече през 2021 по отношение на 2020. Задържаният хероин е близо 5 пъти повече по отношение на арестуваните количества през 2020 година

„ Много положителни резултати постигнахме във връзка с синтетичните опиати – близо 50 пъти повече по отношение на 2020 г.”, съобщи Тонев.

Освен това арестуваната валута през 2021 година била по-голяма от общо арестуваната валута за предходните 5 години обратно взети дружно.

Анализирайки вноса на коли от Съединени американски щати и Канада, от Агенция „ Митници” открили, че в България се е засилил импорт на коли, потърпевши от градушка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР