С над 10 автобуса от различни градове в страната, запушващи

...
С над 10 автобуса от различни градове в страната, запушващи
Коментари Харесай

Паркирани протестни автобуси затрудняват движението по столичния Дондуков

С над 10 рейса от разнообразни градове в страната, запушващи велоалеята на бул. Дондуков, идват протестиращите против държавното управление, заяви БГНЕС.

Протестът е против цените на горивата. Исканията им са дизелът и бензинът да са под 2 лв., а на газта под 1 лев. Националният цивилен митинг е подсилен от обединявания транспортен отрасъл у нас. Протестиращите скандират " оставка ". На задния вход на Народно събрание стачкуват симпатизанти на Движение за права и свободи, които също желаят оставката на кабинета " Петков ". Към тях се причисли водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски- депутатът не участва в пленарна зала.

Още през вчерашния ден, цената на бензина бе водеща тематика в Народното събрание, която провокира неодобрение. Проблемът с горивата не е толкоз от скоро, тъй като когато стартира коронавирус рецесията, цената на едро на горивата не е понижена по веригата. Още тогава Комисия за защита на конкуренцията образува произвеждане против " Лукойл Нефтохим ", тъй като има напън против търговците на горива. Комисия за защита на конкуренцията има изказвания за осъществени нарушавания от страна на " Лукойл Нефтохим ".
 Цената на бензина скача, всички депутати недоволни, Комисия за защита на конкуренцията ревизира
Цената на бензина скача, всички депутати недоволни, Комисия за защита на конкуренцията ревизира

Не страната, а частни компании търгуват с горива

Същевременно, до момента в който има неодобрение от страна на превозвачите, втори ден се организират два митинга, които са " за " и " срещу " ръководещите. Те, обаче, за разлика от през вчерашния ден ще са с разменени местоположения. От южната страна на постройката на Народното събрание ще са подкрепящите държавното управление на Петков, а от северния вход на Народното събрание ще са протестните дейности против ръководещите.

Припомняме, през вчерашния ден до момента в който в постройката на Народното събрание се дебатира, на митинг към паметника на Цар Освободител се събраха патриотични организации, които желаеха оставката на кабинета. Протестът бе проведен от Вътрешна македонска революционна организация. По-късно представители на Движение за права и свободи изненадващо напуснаха Народното събрание с цел да поздравят протестиращите против държавното управление.

Протести имаше и предходната седмица. Граждани се събраха в поддръжка на.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР