С началото на новата година започва и Българското председателство на

...
С началото на новата година започва и Българското председателство на
Коментари Харесай

Общата миграционна политика на ЕС - едно от предизвикателствата по време на Българското председателство

С началото на новата година стартира и Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Европейската вероятност на страните от Западните Балкани е един от целите, по които ще се работи най-активно. България обаче поема от Естонското председателство редица проблематични тематики, по които ще се търси единодушие. Една от тях е изработването на обща имиграционна политика.
На Европейския съвет през декември в Брюксел въпросът за наложителните мигрантски квоти остана противоречив, макар желанието до юни тази година да бъде реализирано съглашение по промяната на системата за леговище. Пакетното досие в бранш " Миграция " включва 7 законодателни досиета, свързани сигурно и миграция, само че при липса на прогрес по Дъблинското съглашение останалите 6 остават блокирани. 
Социалният дирек, дребни и междинни предприятия, обществени нововъведения и търговия, енергийна успеваемост и енергетика също са измежду тежките пакетни досиета, по които страната ни ще търси единодушие. Както и при Естонското председателство, договарянията за Брекзит, които навлизат във втора фаза, ще участват в дневния ред на българското евролидерство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР