С наближаването на президентските избори, предизборната битка в САЩ набира

...
С наближаването на президентските избори, предизборната битка в САЩ набира
Коментари Харесай

Доларите са по-страшни от ракетите: Народно-освободителната армия на Китай удари по Байдън

С наближаването на президентските избори, предизборната борба в Съединени американски щати набира скорост. Демократите давят Тръмп, повдигайки десетки всевъзможни обвинявания против него в опит да " затворят " някогашния президент и да пресекат повторното му влизане в Белия дом.

Републиканците се пробват да навредят на Байдън и неговата известност със същата цел. И в този момент те направиха своя следващ ход. Прочетете детайлностите в материала на Царград.

Председателят на надзорната комисия на Камарата на представителите Джеймс Комър, републиканец, сподели, че комисията е разследвала и идентифицирала търговията с въздействие и бизнес - схемите на семейство Байдън. По неговите думи, роднините на Байдън са подхванали стъпки, с цел да скрият източника на противозаконните приходи и общата сума, получена от задгранични компании.

Както оповестява Fox News, комисията е призовала да свидетелстват представители на разнообразни банки и компании, които са правили бизнес с членове на семейство Байдън и техни бизнес сътрудници. Разкри се какво са създали синът на президента Хънтър Байдън и неговите, по-точно казано, съучастници Роб Уокър и Джеймс Гилиар:

Създали са мрежа от над 20 компании по време на вицепрезидентството на Джо Байдън.

Банковите записи демонстрират, че членовете на фамилията му и техните компании са получили повече от 10 милиона $ от задгранични компании.

Как са постъпвали парите

За да се скрие приемането на непознати пари, е създадена хитра скица. В някои случаи сътрудниците на Байдън са получавали обилни депозити от задгранични източници в своите сметки и по-късно са ги прехвърляли на дребни заплащания към банковите сметки на Байдън.

Тези комплицирани и на пръв взор ненужни финансови транзакции наподобяват координиран опит да се скрие източникът и общата сума, получена от задграничните компании.

- се споделя в отчета.

Надзорният комитет сподели, че китайски жители и компании със обилни връзки с китайското разузнаване и китайската комунистическа партия са прикрили източника на средствата, като са основали локални сдружения с лимитирана отговорност. Тоест републиканците водят делото не просто към обвиняване на Байдън в корупция, а към по-тежко закононарушение – държавна измяна. Комисията декларира:

Ние изследваме непрозрачната корпоративна конструкция на съответни афилирани с Байдън компании и за какво някои задгранични жители са желали да си партнират и да вземат участие в бизнес с избрани членове на фамилията на Байдън.

Надзорният комитет даде да се разбере, че семейство Байдън може да е събирало пари от непознати жители, опитващи се да повлияят на политиката на Съединени американски щати. И това към този момент не е просто бизнес.

Например комисията откри, че Хънтър Байдън, посредством своя асистент Роб Уокър, е получил повече от милион $ от задгранична компания, за която се твърди, че е следена от Габриел Попович, против който е формирано наказателно дело и се води следствие по обвинявания в корупция в Румъния. В същото време комисията многозначително отбелязва, че до момента в който е бил вицепрезидент, Байдън се е срещал с румънското управление през 2014 и 2015 година „ във връзка корупцията в страната “.

Скъпата дружба с китайците

Дейностите на семейство Байдън и неговите сътрудници в Румъния " ясно демонстрират модела на въздействие през 2015-2017 година " Комитетът твърди, че с изключение на сина на сегашния президент и неговите гореспоменати сътрудници, задгранични заплащания са получавали Джеймс Байдън, Хали Байдън и други членове на фамилията. На обществеността беше показана и ясна разбивка на транзакциите от китайски и румънски жители и компании.

Що се отнася до Китай, беше открито, че китайските жители Йе Джиенмин и Гунвен Дон, с които Хънтър Байдън е имал работа, съставляват „ евентуална опасност за националната сигурност на Съединени американски щати “. И двамата бяха свързани със взаимно дружество, основано от сина на Байдън с китайската енергийна компания CEFC.

По данни на Комитета за контрол, Йе Джиенмин е имал " тесни връзки с висшите ешелони на Китайската комунистическа партия и е бил заместник-генерален секретар на Народноосвободителната войска на Китай по интернационалните връзки ".

Хънтър Байдън се опита да се дистанцира от Йе Джиенмин, като сподели, че в никакъв случай не е получавал заплата от CEFC. Това беше неистина.

- се споделя в записката до надзорната комисия.

Съгласно данните на следствието, Hudson West V на Хънтър Байдън е получил 24 милиона $ от Йе Джиенмин. По-късно CEFC е трансферирал 100 000 $ на притежаваната от Хънтър Байдън Owasco.

В този подтекст Fox News напомня отчет на Сената на Съединени американски щати от 2020 година, който гласи, че през август 2017 година китайската енергийна компания CEFC е трансферирала съвсем 5 милиона $ по банковата сметка на Hudson West III, компания, която Хънтър Байдън откри с китайски сътрудници.

В отчета на комисията не се показва защо тъкмо са плащали подкупи китайците на семейство Байдън. Явно се допуска, че Байдън, притиснат от обстоятелствата, би трябвало самичък да отговори на този въпрос. Белият дом обаче предстоящо назова следствието на комитета „ голословно “ и „ политически стимулирано “. И съобщи, че президентът в никакъв случай не е бил забъркан в бизнес покупко-продажбите на сина му.

Какво от това?

Надзорният комитет на Камарата на представителите дава обещание, че ще продължи да следи потока пари към семейство Байдън, защото е „ зает с изкореняването на измамите, прахосничеството и злоупотребите, които съществуват на най-високите равнища на федералното държавно управление “. На Байдън, до самите избори през 2024 година републиканците няма да разрешат да въздъхне с облекчение. Очакват го нови разкрития.

За Тръмп обаче е прекомерно рано да се отпуска. Основното в тази история е, че предверието на всеки президентски избор в Съединени американски щати постоянно се оказва моментът на истината за света. Докато политическите съперници се пробват да хвърлят колкото се може повече „ тор “ от взаимни изобличения върху вентилатора, за всички излиза наяве какви нищожества управляват Америка и пробват тогата на международен хегемон.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР