С наближаването на края на ваканционния сезон почти няма шанс

...
С наближаването на края на ваканционния сезон почти няма шанс
Коментари Харесай

5 полезни съвета за плавен преход от лятото към есента

С наближаването на края на ваканционния сезон съвсем няма късмет да избягате от есенния стрес. Дните стартират да стават видимо по-кратки, по-студени и по-тъмни, което несъмнено въздейства на настроението и стресира организма. Ето няколко съвета по какъв начин да преминете гладко по пътя от лятото към есента: 

Погрижете се добре за имунната си система

Това би трябвало да ви е приоритет. Силната имунна система е ключът към положителното здраве и благополучие. А стресът, породен от промяната на сезоните, удвоява потребността ни от избрани хранителни субстанции, изключително от витамини от В-групата. Не забравяйте да добавите в менюто си пълнозърнести храни, да пиете задоволително течности и да ядете доста плодове и зеленчуци.

Не подценявайте съня

Определено се нуждаем от сън, с цел да презаредим батериите си и да подобрим оздравителните процеси в тялото. По този метод вършим сезонния преход по-малко видим. Ако сте склонни да пропускате съня заради дългите летни дни и късите летни нощи, е време да измененията графика си и да започнете да си почивате. Ако не го извършите, вероятността да се чувствате непрекъснато изтощени и раздразнителни денем е голяма. Трябва да се знае, че възстановявайки верните биоритми, ние дейно започваме да приготвяме тялото си за зимата.

Спортувайте

По-хладните сезони не значат отмора от извършения за тялото, а тъкмо противоположното. През горещите летни дни прекарваме доста време навън и доста се движим. Но през есента ставаме доста по-малко дейни и нашата физическа интензивност постоянно се лимитира до тренировки на закрито. Ако спрем да спортуваме, може да си докараме съществени здравословни проблеми. Така че се предлага поне правенето на къси утринни извършения. 

Развихрете се в кухнята

Есента е сезонът, който ни обезпечава храни с високо наличие на витамини, и е идеалният миг за всекидневно многообразие на трапезата. Сезонните есенни храни са изключително многоцветни - тиква, цвекло, картофи, боровинки, зеле, моркови, ябълки, царевица и т.н. Спомнете си обичаните си предписания за чорба, яхния и баница, които ви карат да мислите за есента. Разгърнете готварска книга или третрадка, цялостна със остарели фамилни предписания. Експериментирайте с есенните ястия и сами ще се убедите какъв брой подхранващи храни може да ви предложи есента.

Дръжте крепко позитивното въодушевление

Важно е да поддържате позитивното си въодушевление, защото прекосяването към по-студен сезон несъмнено ще опита да го победи. Ако времето не разрешава да сте измежду природата, помислете за обичаните си действия на закрито, като да вземем за пример да поканите другар за чаша кафе. И не забравяйте за празничното въодушевление. Все отново есента е сезонът на Хелоуин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР